Teja Gregorin osma na skupinskem štartu

Ženski skupinski štart je na svetovnem prvenstvu v Novem Mestu prinesel več dobre volje tudi v ženski del slovenske ekipe. Teja Gregorin je v elitni konkurenci na 12,5-kilometrski progi osvojila zelo dobro osmo mesto. Belorusinja Darja Domračeva je z zmago končno tudi na Moravskem prišla do kolajne.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Gregorinova je zgrešila dvakrat (0,1,0,1) in še posebej za zgrešeno tarčo v drugem položaju leže ji mora biti žal, saj je naredila nepotrebno napako. Na progi pa je dokazala, da se žal nekoliko (pre)pozno vrača v svojo vrhunsko tekaško formo. “Ja, res sem sprožilec preveč potegnila in naboj je zletel daleč nad tarčo. Popolnoma moja napaka, ki se tudi zgodi v biatlonu. Prvi krog na progi je bil peklenski, ker je Tora Berger diktirala silovit tempo. Poskušala sem držati stik z najboljšimi, predvsem pa konkurentkam spet pokazala v zadnjem krogu, da je moje mesto med deseterico. Spet lahko vklopim “turbo”, ko je to potrebno in to me potrjuje v prepričanju, da se tekaško spet dvigam. Že pred začetkom prvenstva sem si želela takšnih tekem, vendar se ni začelo po mojih željah. Vedno ne gre vse po načrtih. Vsaj končalo se je približno zadovoljivo in z malo bolj sproščeno glavo bom šla domov. To je tudi dobra napoved za zadnji del sezone svetovnega pokala,” je bila vendarle zadovoljna tudi Gregorinova.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Po predhodnih slabših nastopih na tem prvenstvu se je zlate kolajne veselila Domračeva, ki je močno vodila že po treh četrtinah tekme. Na zadnjem streljanju si je privoščila še en zgrešen strel (1,0,0,1) in se s hitrim tekom obranila tudi Norvežanke Tore Berger (1,0,1,0), ki ji je bila za petami in je prečkala ciljno črto kot druga. Tretje mesto je presenetljivo pripadlo Poljakinji Moniki Hojnisz, ki je zadela devetnajst tarč od dvajsetih (0,0,1,0).

Ob 15. uri se bo odvilo še zadnje dejanje prvenstva, moški skupinski štart 15 km. Slovenija ima na tej tekmi še dve železi v ognju, Jakova Faka s štartno številko 4 in Klemna Bauerja s številko 29.


Rezultati: Svetovno prvenstvo .: Novo Mesto :. Skupinski štart (ž)


Leave a Comment