Teja Gregorin sedemnajsta na šprintu

Opoldan so proge na biatlonskem stadionu v Kontiolahtiju zasedle še ženske na 7,5-kilometrskem šprintu. Teja Gregorin si je s 17. mestom prislužila novih 24 točk svetovnega pokala, kjer je v skupnem seštevku trenutno trinajsta. Že osmo zmago v sezoni je osvojila vodilna svetovnega pokala Nemka Magdalena Neuner.

Najboljša slovenska predstavnica je bila stoodstotna v položaju leže, po položaju stoje, kjer je zgrešila zadnjo deseto tarčo, pa je morala zaviti v kazenski krog. Zadnji krog na progi do cilja je bila spet bistveno hitrejša (deveti čas kroga) kot v preostalih dveh. Z zaostankom minute in pol za zmagovalko je sicer dosegla dvajseti tekaški čas tekme. “Nikakor se ne morem navaditi na ta mraz. Pred tekmo sem bila kot pingvin in sem se odtajala šele tik pred štartom. Zadnji strel stoje mi je ušel in ni šlo za tipično napako, za kar mi je žal. Tekaško mi v klance navzgor zmanjka moči in ne morem tako pognati, kot bi si želela. Ravninski deli so v redu in to bo potrebno nadgraditi s treningom moči v štirinajstih dnevih, ki nam bodo po povratku domov ostali do svetovnega prvenstva,” je v cilju razložila Teja Gregorin.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Tudi Andreja Mali je zadela devet od desetih tarč (1,0), vendar je na 42. mestu žal ostala brez novih točk svetovnega pokala.

Še pred tekmo smo se s Tejo pogovarjali, ali sploh nastopiti na današnji tekmi. Po nastrelitvi je bila popolnoma premražena in otrdela. Do štarta se je vendarle ogrela in kasneje tudi zelo solidno nastopila. Ena zgrešena tarča je boljši dosežek, kot ga je dosegla tekaško, vendar vseeno dobro izhodišče za zasledovanje. Zaostanek za deseterico je majhen in s streljanjem kot ga kaže na zadnjih tekmah in treningih, je možno še lepo napredovanje. Malijeva je spet preveč časa porabila za streljanje, skorajda največ od vseh tekmovalk. Na strelskih postankih vse prevečkrat ostanejo tudi njeni boljši dosežki in tudi danes bi bila prav gotovo lahko uvrščena okrog trideseterice,” je bil prepričan Uroš Velepec.

Neunerjeva na prvem in domačinka Kaisa Mäkäräinen na drugem mestu sta pustili po eno nepobeljeno tarčo na streljanju leže. Nemka je bila od finske biatlonke hitrejša za 12,3 sekunde. Spet pa je bila tekaško neprekosljiva Belorusinja Darja Domračeva, ki je morala obkrožiti dva kazenska kroga (2,0), zato je pristala na tretjem mestu z zaostankom sedemnajstih sekund.

V nedeljo bodo biatlonci in biatlonke še zadnjič nastopili v svetovnem pokalu pred svetovnim prvenstvom v nemškem Ruhpoldingu. Ob 12.15 uri čaka zasledovalna tekma moške predstavnike, ob 13. uri pa še ženske.

Moje izhodišče je bistveno boljše kot po šprintu v Oslu, zato si obetam tudi boljši dosežek v zasledovanju. Z dobro strelsko predstavo in solidnim tekom bi bila najbrž lahko spet med deseterico najboljših,” so bile želje Gregorinove pred jutrišnjim nastopom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Kontiolahti :. Šprint (ž)


Leave a Comment