Teja Gregorin zaradi nenatančnosti ob točke

Ženska šprinterska preizkušnja, na kateri so se danes v Östersund na Švedskem merile biatlonke, je pripadla Norvežanki Ann Kristin Aafedt Flatland. Podobno kot včeraj je bilo za Slovenko Tejo Gregorin usodno zadnje streljanje. V položaju stoje je zgrešila trikrat in zasedla 45. mesto.

Po prvi polovici, ko je pokrila vse tarče, je njen nastop obetal boljšo uvrstitev, žal pa je bila premalo natančna na poslednjem strelskem postanku in končala tekmo izven prejemnic točk svetovnega pokala. “Bila sem sproščena, kot bi bila na treningu, strelska slika pa nikakor ni bila takšna. Resda so streli padali po robu tarč, vendar sem se čudila, kot ne bi znala streljati. Ja, res sem jih spet preveč zgrešila. Potrebna bo analiza in ukrepanje, da se ne bi napake začele ponavljati. Morda celo povratek na star sistem streljanja, ki je bil nekoliko počasnejši, a bolj zanesljiv. Zaostanki do 20. mesta niso zelo veliki, zato bom svojo novo priložnost iskala na nedeljski zasledovalni tekmi in spet poskušala pridobiti boljše tekmovalne občutke,” sta bila komentar in napoved Teje Gregorin.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Čeprav je bil strelski izkupiček Andreje Mali (0,1) precej boljši od reprezentančne kolegice Gregorinove, se je uvrstila le dve mesti pred njo in prav tako izpadla iz boja za točke svetovnega pokala. Mlada Anja Eržen se že zjutraj ni počutila najbolje, vendar je vseeno nastopila in se s šestnajstimi zadetki od dvajsetih (1,3) uvrstila na 87. mesto.

Poleg Norvežanke Flatlandove sta na zmagovalni oder stopili še Rusinja Olga Zajceva, ki ni zgrešila nobene tarče, a je za zmagovalko zaostala 15,9 sekunde in znova hitra lanskoletna skupna zmagovalka Norvežanka Tora Berger, ki ji je z zaostankom 22 sekund ostala nepobeljena že tarča v položaju leže.

Ob 15.15 uri bo jutri v Östersundu na sporedu še moška šprinterska preizkušnja, kjer bo nastopila tudi slovenska četverica Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič in Peter Dokl.


Rezultati: Svetovni pokal .: Östersund :. Šprint (ž)


Leave a Comment