Tekačice na svetovnem prvenstvo po rezultate sezone

Italijanski Val di Fiemme bo od 20. februarja do 3. marca prizorišče svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju. Na prizorišče bo odšla tudi številčna zasedba tekačev in tekačic. V Italijo bodo odpotovali Alenka Čebašek, Lea Einfalt, Barbara Jezeršek, Nika Razinger, Boštjan Klavžar, Rok Tršan, Katja Višnar in Vesna Fabjan. Slednji dve sta že na prizorišču, saj sta tja odpotovali direktno iz tekme svetovnega pokala v švicarskem Davosu.


Uroš Velepec [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na pogled se zdi številna ekipa, vendar glede na številne discipline v smučarskem teku vendarle ni tako velika. Na prvenstvo odhajajo tudi mladi, saj je pomembno, da dobijo priložnost. Cilji so enkrat finale v šprintih in še kakšna uvrstitev do 15. mesta. Od mlajših tekmovalcev pa pričakujem čim boljše rezultate. Težko pa je napovedati uvrstitve, saj na tako visokem nivoju še niso tekmovali,” je povedal glavni trener Marko Gracer, katerega je razveselil uspeh Roka Tršana. 21-letnik je namreč s tretjim mestom na šprintu celinskega pokala v nemškem Oberwiesenthalu po 12 letih Sloveniji znova pritekel stopničke.


Marko Gracer [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Medalja bi bila senzacija

Slovenske ekipa v Val di Fiemmu ne velja za favorite, zato bi bila vsaka medalje velik uspeh, če ne že senzacija. Barbara Jezeršek se je v zadnjih 14 dneh spopadala z boleznijo, zato je tudi izpustila tekme svetovnega pokala in trenirala doma. “Zaenkrat sem na velikih tekmovanjih vedno prikazala dobre rezultate. Najbolje je biti sproščen in se ne obremenjevati z ničemer. Potrebno se je osredotočiti nase in narediti tisto, kar znamo,” ostaja optimistična Barbara. Program tokratnega svetovnega prvenstva ne ustreza Alenki Čebašek, zato se bo predvsem potrudila na 10 km v prosti tehniki, kjer upa na vidnejši rezultat.

Mladi tekači in tekačice, ki bodo prvič nastopili na tako velikem tekmovanju, pa so si bili enotni, da bodo v Italiji predvsem uživali in nabirali prepotrebne izkušnje za prihodnja tekmovanja. Vsi skupaj pa bodo poskušali vknjižiti najboljše letošnje rezultate.


Fotogalerija: 18.02.2013, Novinarska konferenca nordijcev [foto: Klemen Zibelnik/smucka]


Leave a Comment