Tilen Bartol in Domen Prevc na stopničkah

Avstrijski Tschagguns je preko vikenda gostil dve tekmi alpskega pokala v smučarskih skokih. Za slovenske skakalce se je uspešneje odvijala nedeljska preizkušnja, saj je Tilen Bartol skupaj s domačinom Simonom Greidererom slavil zmago, Domen Prevc pa je bil tretji. Sobotna tekma je prav tako pripadla dvema tekmovalcema, in sicer Avstrijcema Maximilianu Steinerju in Felixu Greberju, najvišje uvrščeni Slovenec je bil Prevc na sedmem mestu.


Tilen Bartol si je zmago delil s Simonom Greiderjem [foto: SZS]

V ženski konkurenci slovenske tekmovalke niso posegle po stopničkah. Na sobotni tekmi je bila najboljša Anita Seretinek na sedmem mestu, v nedeljo pa je bila za dve poziciji boljša Julija Sršen.

Tekmovali tudi nordijski kombinatorci

Na obeh preizkušnjah je slavil Avstrijec Bernhard Flaschberger, drugo mesto je prav tako oba dneva pripadlo Nemcu Tomu Lubitzu, v soboto je bil tretji Avstrijec Noa Ian Mraz, v nedeljo pa Nemec Paul Hanf.

Izmed številčnih slovenskih predstavnikov sta na prvi tekmi do točk prišla Vid Vrhovnik na 23. mestu ter Urh Krajnčan mesto za njim. Na drugi preizkušnji je bil od naših znova najboljši Vrhovnik, ki je ponovil sobotno uvrstitev, točke sta osvojila še Leon Šarc na 27. in Krajnčan na 29. mestu.


Rezultati: Alpski pokal .: Tschagguns I (m)
Rezultati: Alpski pokal .: Tschagguns II (m)
Rezultati: Alpski pokal .: Tschagguns I (ž)
Rezultati: Alpski pokal .: Tschagguns I (ž)


Rezultati: Alpski pokal .: Tschagguns I (m) – NK
Rezultati: Alpski pokal .: Tschagguns II (m) – NK


Leave a Comment