Tori Berger zasledovalna preizkušnja

Tekme svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki so se zaključile z žensko preizkušnjo s skupinskim startom. V izjemno težkih vremenskih pogojih, dekleta je ovirala gosta megla, je najbolje tekla in streljala Tora Berger. 31-letna Norvežanka je zgrešila le dva strela leže in suvereno odbila vse napade tekmic. “Zelo sem bila utrujena pred tekmo, zato nisem prav veliko pričakovala. Osredotočila sem se na streljanje in na to, da moram razmišljati le o sebi in svojem nastopu, ne pa o ljudeh okoli sebe. Vremenske razmere so bile zahtevne, predvsem zaradi megle, saj se tarče niso dobro videle. Zelo sem zadovoljna s svojim nastopom,” je svoj nastop ocenila vodilna v skupnem seštevku ter nadaljevala: “Teden na Pokljuki sem začela slabo, nisem se dobro počutila, tudi smuči na sprintu niso bile dobro pripravljene, nato pa je bilo na zasledovalni tekmi težko napasti iz ozadja. Ne morem biti vedno na stopničkah. Praznike bom preživela doma, si spočila, potem pa začela s treningi.


Dekleta je na tekmi spremljala gosta megla [foto: Črt Slavec/SZS]

Znova je odlično nastopila Miriam GössnerZame je to res izjemen konec tedna. Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo v prihodnosti, zato sem le uživala v tem vikendu. Na drugem strelskem nastopu nisem videla tarče, gledati sem morala mimo orožja, a vse smo imele enake pogoje in to je pač biatlon. Tako kot včeraj sem se tudi danes zabavala. Vedno se zabavam, zato tudi tekmujem v biatlonu,” je dejala nasmejana Nemka.

Še tretje stopničke si je na Rudnem polju priborila tudi Gabriela Soukalova. 23-letna Čehinja se je na tretje mesto prebila po brezhibnem strelskem nastopu stoje, leže je dvakrat zgrešila, ter predvsem odličnem teku v zadnjem krogu. “Zelo sem zadovoljna s svojimi rezultati, a ne želim napovedovati rezultatov v prihodnosti. Tudi na naslednjih tekmah bom skušala uživati in upam, da bodo tudi rezultati tako dobri kot ta konec tedna. Veselim se naslednjih tekem in tudi treningov med Božičem in novim letom. Vmes pa si bom vzela nekaj časa za družino. Komaj že čakam druženje s svojimi najbližjimi,” je uspešne nastope ocenila Soukalova.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Dobro se je odrezala tudi Teja Gregorin, edina slovenska predstavnica na tekmi s skupinskim startom, kjer ima možnost nastopa le najboljših 25 v skupinskem seštevku svetovnega pokala ter peterica najboljših s tega prizorišča. Najboljša slovenska biatlonka je po slabšem začetku, ko je zgrešila štiri strele, odlično nadaljevala in na koncu ciljno črto prečkala kot šesta. Svojo drugo najboljšo uvrstitev letos pa je ocenila: “Kot vse dni tukaj je bila tudi danes zelo težka tekma zaradi vremenskih razmer. So pa bili pogoji za vse tekmovalke enaki. Po treh zgrešenih strelih na drugem postanku leže sem, ko sem videla, da se vse tekmovalke vrtijo v kazenskem krogu, vedela, da lahko z brezhibno predstavo napredujem. Skušala sem odmisliti zgrešene strele in to mi je tudi uspelo. Šesto mesto je tisto, kar sem želela že prvi dan, a sem bila preveč nervozna za kaj takega, drugi dan je bilo izhodišče preslabo, da bi lahko naredila kaj več, danes pa se je res dobro izšlo.

Po tretji postaji svetovnega pokala na Pokljuki je vodstvo v skupnem seštevku s četrto letošnjo zmago potrdila Tora Berger s 388 točkami. Na drugo in tretje mesto sta se prebili pokljuški junakinji Gabriela Soukalova in Miriam Gössner. Prva za Norvežanko zaostaja za 83, druga pa 102 točki.


Rezultati: Svetovni pokal .: Pokljuka :. Skupinski start (ž)


Leave a Comment