Trening biatloncev na prizorišču svetovnega prvenstva


Moška ekipa [foto: Tomaž Šušteršič]

Nove Mesto na Moravskem je praktično pripravljeno za biatlonski dogodek sezone, ki se bo s tekmo mešanih štafet pričel v četrtek, 7. februarja. Čeprav se češki organizatorji ne morejo pohvaliti z obilico naravnega snega, pa so proge in biatlonski stadion na debelo prekrite z večinoma umetnim snegom.

Še v nedeljo je bila kulisa svetovnega prvenstva bolj zelena kot bela, v ponedeljek pa je bila narava radodarna s približno 15 centimetri naravnih padavin, kar je tudi okolico obarvalo bolj zimsko. Slovenska izbrana vrsta v sestavi Teja Gregorin, Andreja Mali, Dijana Ravnikar, Lili Drčar, Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič, Peter Dokl in Simon Kočevar je že prispela na prizorišče in si na treningu tudi že ogledala proge ter preizkusila strelišče.


Stadion v Novem Mestu [foto: Tomaž Šušteršič]

Tu smo že lani tekmovali na tekmah svetovnega pokala in posebnih sprememb ni. Morda se na začetku obeta le nekoliko bolj muhasto vreme, saj smo na lastni koži že izkusili tako sneg, dež, kot tudi sonce. Glede na videno, lahko rečem, da so se organizatorji zelo potrudili, da bi bili pogoji vseeno za vse kar najboljši,” je povedal Jakov Fak.

Danes smo tekmovalcem načrtovali zelo različne treninge. Nekateri so imeli bolj napornega, člani mešane štafete pa nekoliko lažjega kot nekakšen raztek, saj se jim že na začetku obetajo po tri tekme v štirih dnevih. Zaenkrat ni nobenih posebnosti in funkcioniramo po načrtu, kot dobro naoljen stroj,” je prve vtise iz Novega Mesta strnil glavni trener Uroš Velepec.

Jutrišnji dan bo še namenjen treningom, preizkušanju terenov in materialov, ter večerni otvoritveni slovesnosti, ki bo potekala na biatlonskem stadionu pod taktirko priznanega češkega režiserja. Že v četrtek pa bo šlo zares, ko bo slovenska četverica branila srebrno kolajno iz Ruhpoldinga.


Uroš Velepec [foto: Tomaž Šušteršič]

Leave a Comment