Tretjič letos najboljši Fourcade, Fak dvanajsti na šprintu

Na moškem šprintu, ki je danes potekal pod Bavarskimi Alpami v Ruhpoldingu, je tretjič v tej zimi slavil Francoz Martin Fourcade. Jakov Fak je izboljšal serijo skromnejših nastopov in pristal na robu deseterice, Klemen Bauer pa je prišel do novih točk svetovnega pokala.


Jakov Fak [foto: Tomaž Šušteršič]

Fak je bil hiter v smučini, kot smo že vajeni, pa tudi prepričljivejši na strelišču. Po nekaj slabših strelskih predstavah v Oberhofu, je danes zgrešil le eno tarčo in zasedel 12. mesto. “Čutim, da tekaško nisem opravil kot bi si želel, vendar so bili pogoji na progi zares težki. Pri streljanju pa žal nisem bil stoodstoten, kar bi bilo danes na tem strelišču nujno za skok med najboljše. Vse strele leže sem poskušal perfektno izdelati, vendar sem vseeno enkrat zgrešil, kar se mi je zdelo za trenutek skoraj nemogoče. Tako sem bil prepričan vase in osredotočen na streljanje, da nisem niti pomislil, da se mi bo to zgodilo,” se je v cilju čudil Jakov Fak.

Tudi Klemen Bauer se je pritoževal nad progo, kjer ni mogel izkoristiti vsega tekaškega potenciala. Pri streljanju stoje sta mu ostali nepokriti dve tarči, zaradi česar si ni mogel obetati več od 33. mesta. “Od vseh letošnjih tekem sem bil danes najbolj utrujen, saj je sneg, ki je zapadel pred tekmo, zelo upočasnil progo. Dve zgrešeni tarči na tem prizorišču sta preveč in tega sem se zavedal, zato sem tekaški tempo poskušal še stopnjevati skozi tekmo in loviti vsako sekundo. Določen pritisk pri streljanju sem uspel regulirati in kljub napakama na začetku streljanja, sem se vseeno zbral in zadel preostale strele. Včasih bi v takšni situaciji lahko pustil tudi štiri tarče nedotaknjene, to pa kaže, da gre vendarle za napredek,” je opisal občutke Bauer.


Janez Marič [foto: Tomaž Šušteršič]

Njegov klubski in reprezentančni kolega Peter Dokl je bil enkrat neuspešen le na streljanju stoje, s tekaško predstavo pa je zmogel zgolj do 60. mesta. Manj uspeha pa je imel danes na strelišču Janez Marič. Štirikrat se je zavrtel v kazenskem krogu in pristal na 83. mestu.

Fourcadu na najvišji stopnički sta se na zmagovalnem odru pridružila še Rusa Jevgenij Ustjugov na drugem in Andrej Makovejev na tretjem mestu. Vsi trije so bili tudi stoodstotno uspešni na strelišču.

Z nedeljskima skupinskima štartoma se bodo biatlonke in biatlonci za leto dni poslovili od Ruhpoldinga. Ob 13. uri bomo imeli Slovenci na štartu Tejo Gregorin in Andrejo Mali, ob 15.30 uri pa na moški tekmi bržkone le Jakova Faka. “To je tekma, kjer si z ramo ob rami s tekmeci in to mi načeloma zelo ustreza. Štiri streljanja so lahko prednost, če ujameš pravi ritem, sicer pa se lahko tudi neizmerno vrtiš v kazenskih krogih. Upam, da se bom v smučini počutil bolje kot danes in se že veselim tekme,” je napovedal Fak.


Rezultati: Svetovni pokal .: Ruhpolding :. Šprint (m)Peter Dokl [foto: Tomaž Šušteršič]

Leave a Comment