Tudi žensko zasledovanje prineslo zmago Rusiji, Gregorinova 25.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Biatlonke so se z zasledovalno tekmo poslovile od Oberhofa. Najhitrejša na 10-kilometrski progi je bila Rusinja Olga Zajceva. Teja Gregorin je po mestih prepolovila svojo šprintersko uvrstitev in zasedla 25. mesto.

Gregorinova je tokrat napadala iz ozadja, saj je na šprintu zasedla 50. mesto. S sedemnajstimi zadetimi tarčami od dvajsetih (1,1,1,0) je napredovala iz kroga v krog in si v zaključku s stoodstotnim zadnjim stoječim streljanjem izborila prvo petindvajseterico. “Sestavila sem nastop kot sem si ga pred tekmo zamislila, le leže bi morala vsaj enkrat zadeti vse tarče, kot mi ponavadi tudi uspeva. Glede na včerajšnjo tekmo sem vendarle zadovoljna z izkupičkom. Tek v vzpone mi še vedno ne gre in ne morem izkoristiti vse moči, za katero vem, da jo imam. S tekmami bo tudi to še prišlo, saj sem po ravninskih delih konkurenčna tudi tistim najboljšim. Današnja tekma mi je povrnila samozavest, saj sem si včeraj že mislila, da v novem letu pa morda ne bo šlo tako uspešno kot na decembrskih tekmah. Če sem danes uspela prepoloviti včerajšnjo uvrstitev, si za šprint v Ruhpoldingu želim vsaj rezultatske prepolovitve današnjega dosežka,” so bile želje Gregorinove.


Andreja Mali [foto: Tomaž Šušteršič]

Najboljše slovensko izhodišče je imela Andreja Mali, ki je štartala z 32. pozicije. Še pred zadnjim streljanjem se ji je nasmihala uvrstitev v prvo trideseterico, vendar se je dvakrat zavrtela v kazenskem krogu in končala na 33. mestu. Vsega skupaj je kar petkrat (1,1,1,2) pretekla dodatnih 150 metrov. “Do zadnjega strela mi je še kar nekako šlo, potem pa sem želela preveč in zgrešila tarčo. Nisem bila tako suverena kot včeraj, vendar se še vedno trudim predvsem streljati v ritmu in hitrejše kot pred tem. Vsak krog sem menjala tudi položaje s strelskih mest spredaj pa vse do zadnjega in temu se je bilo potrebno prilagajati zaradi vetra. Moja nadaljnja prizadevanja bodo usmerjena v izboljšanje streljanja in zadržanje osvojene hitrosti streljanja, s tem pa bodo tudi tekme rezultatsko boljše,” je prepričana Malijeva.

Vse tri najboljše biatlonke s šprinta so si na račun skromnih strelskih predstav pokvarile svoja izhodišča, kar so izkoristile Rusinja Zajceva (0,2,1,0), ki je osvojila že svojo trinajsto zmago v karieri, ter Čehinja Veronika Vitkova in Ukrajinka Valj Semerenko. Obe sta pustili nepokrito le po eno tarčo in se s 16. oziroma 14. mesta prebili na drugo in tretjo stopničko zmagovalnega odra.

Ob 15.35 uri se bodo na zasledovanju pomerili še biatlonci s Klemnom Bauerjem (štartna št. 14) in Jakovom Fakom (štartna št. 21).


Rezultati: Svetovni pokal .: Oberhof :. Zasledovalno (ž)


Leave a Comment