V Ameriki brez presenečen na prvem dnevu državnega prvenstva


Jessica Jerome je najboljša ameriška skakalka [foto: Facebook]

Za ameriškimi skakalci je prvi dan državnega prvenstva v smučarskih skokih. Na veliki skakalnici v Park Cityu (HS 134) so se dekleta in fantje merili za naslove državnih prvakov. Med dekleti je bila najboljša Jessica Jerome, ki v Ameriki praktično ne pozna poraza, saj je osvojila že deveti državni naslov. “Moji skoki to poletje niso na tako visokem nivoju kot preteklo leto. Razmere so bile dobre in ves čas konstantne. Vesela sem, da sem obranila naslov prvakinje,” je dejala Jessica Jerome. Zmagovalka premierne sezone svetovnega pokala Sarah Hendrickson zaradi rehabilitacije po operaciji ni nastopila.

Bolj napeto je bilo v moški konkurenci, kjer sta si naslov z identičnim številom točk razdelila Peter Frenette in Anders Johnson. “Vesel sem, da sva si s Petrom razdelila naslov državnega prvaka. Nastopil sem na domači skakalnici zaradi česar sem imel prednost pred konkurenti,” je menil Johnson.

V absolutni konkurenci sta se zmage razveselila Kanadčana Alexandra Pretorius in Maken Boyd-Clowes.

Danes v večernih urah po slovenskem času se bodo skakalci in skakalke pomerili še na srednji skakalnici.

Med kombinatorci najboljši Lodwick


Med kombinatorci Todd Lodwich ni dovolil presenečenja [foto: Facebook]

Med nordijski kombinatorci presenečenja nismo bili deležni, saj je Todd Lodwich osvojil že 20 državni naslov. Prvega je vknjižil že davnega leta 1994. “Današnja zmaga je zame zelo velika. Z nastopom na skakalnici (op.p. bil je šele osmi) nisem zadovoljen, vendar sem na teku iztisnil vse iz sebe in prišel do zmage,” je preizkušnjo komentiral Lodwich.


Rezultati: Državno prvenstvo ZDA .: Park City :. Skoki (m)
Rezultati: Državno prvenstvo ZDA .: Park City :. Skoki (ž)
Rezultati: Državno prvenstvo ZDA .: Park City :. Nordijska kombinacija (m)


Leave a Comment