V nedeljo na Pokljuki tudi Petra Majdič

V nedeljo bo tekme svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki obiskala tudi ena najbolj prepoznavnih slovenskih športnic, bronasta tekačica na smučeh iz Vancouvra 2010 Petra Majdič.

Petra se bo na Pokljuki mudila v sklopu akcije Dan z mojim športnim junakom, ki jo za otroke, stare od 6 do 14 let, pripravlja podjetje P&G, globalni partner Mednarodnega olimpijskega komiteja. Otroci bodo s športno junakinjo preživeli nepozaben dan, poln aktivnosti na snegu. Mala športna srca bodo skupaj s Petro tekla na smučeh, ogledali si bodo treninga biatlona, športna junakinja pa jim bo zaupala tudi nekaj skrivnosti, potrebnih za uspeh vrhunskega športnika. “Najbolj pomembno pa je, da se otrok tako ali drugače športno udejstvuje, saj je šport nekaj najbolj zdravega in lepega, kar nam ponuja življenje,” je ob tem povedala Majdičeva, sicer tudi 24-kratna zmagovalka tekem v svetovnem pokalu.


Petra Majdič [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Projekt Dan z mojim športnim junakom je zaživel poleti 2012 in je s pomočjo devetih športnikov že navdušil številna mala športna srca. Tokrat se nadaljuje z Majdičevo, Juretom Koširjem in Francijem Petkom na treh s slovenskim športom neločljivo povezanih lokacijah: na Pokljuki, v Kranjski Gori ter Planici. Športniki bodo na omenjeni dan otrokom predstavili zgodbo o svoji športni poti, njenih začetkih in vrhuncih, vzponih in padcih, se z njimi športno udejstvovali in jih naučili malih skrivnosti največjih mojstrov in mojstric.

Leave a Comment