V Oberstdorfu slavje Iraschko-Stolzove, Rogljeva osma

Daniela Iraschko-Stolz je zmagovalka tekme svetovnega pokala skakalk v nemškem Oberstdorfu. Avstrijska je vodila že po prvi seriji s skokom 101,0 m, v drugo pa je prednost s 95,0 m suvereno obranila. Na drugo mesto se je na veselje domačih navijačev uvrstila Carina Vogt, na najnižjo stopničko zmagovalnega odra pa je stopila Japonka Sara Takanashi.


Daniela Iraschko-Stolz je slavila na tekmi v Oberstdorfu [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Slovenijo je znova najbolje zastopala Špela Rogelj, ki je bila v prvo še nekoliko zadržana, saj je njenih 90,5 m zadostovalo za 12. mesto, v finalu pa je ob slabših vremenskih razmerah zmogla 91,5 m in se tako uvrstila na osmo mesto. ″Drugi skok je bil boljši kot prvi, čeprav sta bila oba solidna skoka. Tekma je bila težka, saj se pozna, če je veter v hrbet, za nameček pa je še težka skakalnica. Bolečine v hrbtu so ves čas prisotne, vendar je potrebno v glavi odmisliti bolečino in le skakati,″ je po tekmi dejala Rogljeva. Z današnjim rezultatom je zdrsnila po lestvici skupnega seštevka, kjer je sedaj na četrtem mestu, a se s tem ne obremenjuje: ″Za skupni seštevek se res ne obremenjujem. Vsako tekmo je potrebno dobro odskakati in katero mesto bo, pač bo.″.

Najboljšo deseterico je zaključila Maja Vtič (92,5 m; 86,0 m), ki je bila z rezultatom zadovoljna: ″Tekma je bila težka, saj so bili prisotni pogoji, katerih nismo najbolj vajeni, zaradi česar je bilo potrebno narediti res dobre skoke. Z rezultatom sem zadovoljna, s skoki pa še ne najbolj. Osebno se pri meni še pozna pot in časovna razlika od tekem na Japonskem. Upam, da bo to čimprej minilo. Je pa za vse to isto, saj so bile vse tekmovalke na Japonskem. V nedeljo bom poskusila narediti dobre skoke, kakor si želim na vsaki tekmi. Upam na nekaj sreče.Eva Logar (89,0; 87,0) je bila 15. in Urša Bogataj (87,5; 86,0) 18.


Špela Rogelj je bila najvišje uvrščena Slovenka [foto: GEPA]

Izven dobitnic točk je ostala Katja Požun (82,5), ki je na 32. mestu za finalom zaostala za 5,1 točke. Na tekmovanju je bila prisotna tudi Barbara Klinec, ki pa je izpadla v petkovih kvalifikacijah.

S fanti smo se zmenili, da ne moremo biti vsak dan oboji na stopničkah. Danes je Peter zmagal in bomo mi z njimi solidarni. Jutri pa bomo poskusili zamenjati vloge in se boriti za stopničke. Tekma je bila težka. Če sta dve med deseterico, ena še med petnajsterico in Urša med dvajset moramo to sprejeti kot zelo dober rezultat. Ne smemo biti preveč požrešni, da bomo na vsaki tekmi na stopničkah. Jutri gremo naprej, kjer bomo poskusili popraviti kar se nam danes ni izšlo. Dekleta so pripravljena in vedo, kje so delale napake,″ je po tekmi dejal glavni trener Stane Baloh in nekaj besed namenil tudi časovnemu prilagajanju po vrnitvi iz Japonskem. ″Verjetno je nekaj tega še ostalo, vendar to ne sme biti izgovor. Potrebno se je prilagoditi in adaptirati. Zjutraj se oba trenerja in dekleta zbujamo ob 3.00 in gledamo koliko je ura, vendar je to del tega športa. Tako kot smo se pripravili za današnjo tekmo, se bomo pripravili tudi za jutrišnjo.

V nedeljo bo v Oberstdorfu na sporedu še ena tekma svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oberstdorf


Izjava: Špela Rogelj (.mp3)
Izjava: Maja Vtič (.mp3)
Izjava: Sten Baloh (.mp3)


Leave a Comment