V Rusiji avstrijsko zmagoslavje, Vtičeva 14.

Svetovni pokal v smučarskih skokih za dekleta se je nadaljeval v ruskem Nizhny Tagilu, kjer je na sobotni tekmi do zmage prišla Avstrijka Daniela Iraschko-Stolz (92,5 m; 97,0 m), ki je bila po prvi seriji tretja. V finalu je nastopila odlično in ugnala vodilno Japonko Saro Takanashi (95,0; 90,0). Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra je stopila še ena Avstrijka in sicer Eva Pinkelnig (89,5; 96,5).


Daniela Iraschko-Stolz je slavila zmago [foto: GEPA]

Vsa slovenska peterica je prišla do točk. Po prvi seriji je odlično kazalo Emi Klinec, ki je s skokom 91,5 m zasedala peto mesto, v finalu pa je s skromnejšim nastopom 85,0 m zdrsnila na 16. mesto. Pred njo je končala Maja Vtič (91,5; 84,5), ki je bila s 14. mestom tudi tokrat najboljša Slovenka. Špela Rogelj (88,5; 87,5) je bila 18., Katja Požun (87,5; 85,0) 25. in Urša Bogataj (88,0; 77,5) po slabšem nastopu v finalu 30.

Danes so vse naše skakalke v točkah, nismo pa ravno veseli in zadovoljni. Pričakovali smo vseeno višje uvrstitve. Ema je imela v finalu slabe pogoje in sem že takoj ob spustu po zaletni smučini vedel, da se v takšnih razmerah ne da skočiti, imela je veter v hrbet. Podobno se je pripetilo tudi Maji, poleg tega je naredila napako pri točnosti, bila je pozna. Tako smo v finalu pokvarili uvrstitve po prvi seriji, ki niso bile tako slabe. Računali smo, da lahko v finalu še napredujemo. Razmera so bile težke že na petkovih kvalifikacijah, podobno smo vedeli tudi za danes. Veter se je veliko obračal, na prsa ali pa na hrbet. V prvi seriji je bilo vredu, dekleta so bila tesno skupaj, zato se je dalo v finalu napredovati. Ne izgovarjamo se na veter, a danes enostavno s pogoji nismo imeli sreče. Jutri je še ena tekma. Dekleta vedo, da danes nastopi niso bili tako odvisni od njihovih napak, temveč bolj od vetra. Tudi Sara Takanashi je izgubila zmago, ker je imela slabše razmere kot Daniela Iraschko-Stolz. Šport poteka zunaj in tako ga moramo tudi jemati,″ je po tekmi dejal glavni trener Stane Baloh.

V nedeljo je na sporedu še ena tekma svetovnega pokala.


Rezultati: Svetovni pokal .: Nizhny Tagil


Leave a Comment