V soboto v Nemčiji nastop za Gregorinovo in Faka

Stadion nemškega nogometnega prvoligaša Schalke 04 bo jutri prizorišče posebne ekshibicijske biatlonske tekme “Biathlon World Team Challenge”. Na tekmovanju, ki je zelo prilagojeno stadionski izvedbi pred 50.000 glavo množico, in je še najbolj podobno formatu šprint štafet, bosta nastopila tudi slovenska predstavnika Teja Gregorin in Jakov Fak.

S posebnim povabilom organizatorja bosta drugič v enajstletni zgodovini tega prednovoletnega biatlonskega spektakla na štartu stala slovenska biatlonca. Pred Gregorinovo in Fakom je ta čast pripadla leta 2004 že Andreji Mali in Janezu Mariču, ki sta takrat med dvanajstimi štafetami osvojila 10. mesto.


Jakov Fak [foto: Tomaž Šušteršič]

Danes zvečer sta oba najboljša biatlonca izpod Triglava skupaj s trenerjem Urošem Velepcem in serviserjem Anžetom Globevnikom že prispela na prizorišče v nemški Gelsenkirchen, kjer so se zbrali skupaj s preostalimi desetimi pari iz devetih biatlonsko najmočnejših držav.

Komaj čakam tekmo, saj sem si uspel ogledati nekaj posnetkov iz preteklih let in se obeta zelo razburljivo vzdušje. Za naju s Tejo je povabilo posebna čast, obenem pa sem prepričan, da lahko rezultatsko meriva kar visoko. Tak tip kratkih štafetnih tekem pogosto vadimo na pripravah in treningih in v njih sva bila do sedaj oba zelo uspešna,” je bil dobro razpoložen Jakov Fak.

Že od nekdaj je bila moja želja, da nastopim na tem tekmovanju. Očitno sva z Jakovim dosegla v zadnji sezoni takšne rezultate, da so organizatorji ocenili, da si zasluživa nastop v biatlonski eliti. Tekme se zelo veselim, obenem pa upam, da se tudi čimbolj izkaževa in pokaževa kar znava,” pa je pred jutrišnjo tekmo napovedala Teja Gregorin.


Jakov Fak [foto: Tomaž Šušteršič]

Tokrat bo poleg uveljavljene preizkušnje mešanih štafet (v prvem delu s skupinskim štartom in v drugem delu kot zasledovanje) na sporedu še poslovilna tekma nemške biatlonske zvezdnice Magdalene Neuner, ki je sicer pri 25. letih sklenila svojo zelo uspešno kariero že ob koncu lanske sezone svetovnega pokala. Glavni razplet biatlonskega spektakla pa bomo dočakali ob 20. uri in petnajst minut, ko bodo razglasili zmagovalce ekipne tekme.

Leave a Comment