V Sočiju na vrhu Nemci, Slovenci osmi

Nordijski kombinatorci so se v olimpijskem Sočiju pomerili še na ekipni tekmi. Na skakalnici so najbolje nastopili Nemci pred Avstrijci in Francozi. Slovenska ekipa v postavi Matic Plaznik, Mitja Oranič, Gašper Berlot in Marjan Jelenko je 12 ekipami zasedala sedmo mesto.


Mitja Oranič [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na tekaškem delu je vsak tekmovalec pretekel pretekel pet kilometrov. Povsem do ciljne črte sta se za zmago borila Francoz Jason Lamy Chappuis in Nemec Eric Frenzel. Uspešnejši je bil slednji ter se tako skupaj z rojaki Manuelom Faisstom, Johannesom Rydzekom in Bjoernom Kircheisenom razveselili letošnje prve ekipne zmage. Za Francijo so nastopili Sebastian Lacroix, Francois Braud, Maxime Laheurte in Lamy Chappuis. Tretje mesto je pripadlo Avstrijcem (Wilhelm Denifl, Lukas Klapfer, Tomas Druml, Bernhard Gruber).

Slovence so na teku izgubili le eno mesto in sicer so jih prehiteli Američani. Na koncu so naši kombinatorci za zmagovalci zaostali tri minute in 37 sekund.

Fantje so na današnji tekmi zelo dobro odtekli. Nekaj napak smo naredili še na skakalnici, nekateri tekmovalci pa so imeli tudi nekoliko slabše pogoje. Tako smo izgubili ravno toliko, da bi se ob enakem teku, kot smo ga prikazali, lahko borili za peto ali šesto mesto z Japonci in Čehi. Včeraj pa smo imeli odlično izhodišče po skokih, vendar smo izbrali napačne smuči. Danes so lahko fantje s pravilno pripravljenimi smuči pokazali, da so konkurenčni. V nasprotju z včeraj, ko je bila megla in sneg, nas je tokrat pričakalo sonce,” je po tekmi dejal glavni trener Primož Triplat ter spregovoril tudi o olimpijskem vzdušju. “V Sočiju je še vedno gradbišče. Ves čas so neke kontrole s strani policije. Organizatorji se bodo za olimpijske igre morali še nekoliko potruditi, saj bodo ob enaki organizaciji kar nekoliko čudne tekme. Po dolgem času so znova gostili svetovni pokal v nordijski kombinaciji in se bodo morali še marsikaj naučiti.

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna nadaljeval v kazahstanskem Almatyu.


Rezultati: Svetovni pokal .: Soči


Leave a Comment