V ZDA okrnjena biatlonska ekipa


Jakov Fak [foto: Črt Slavec]

Članice in člani biatlonske A reprezentance so danes okrog ene ure popoldan poleteli proti Združenim državam Amerike, kjer se bo v naslednjih štirinajstih dnevih nadaljeval biatlonski svetovni pokal. Na severu, v zvezni državi Maine bosta tokrat kar dve prizorišči gostili najboljše svetovne lovce in lovke na smučeh.

Že ta konec tedna (od 4. do 6. februarja) bodo biatlonski boji (šprint, mešana štafeta in zasledovalno) najprej potekali v Presque Isleu, naslednji teden pa se bo karavana premaknila še nekoliko bliže kanadski meji, kjer se bodo v Fort Kentu pomerili še v šprintu, zasledovanju in v skupinskem štartu.

Trenerja Uroš Velepec in Tomaš Kos sta preko luže popeljala nekoliko okrnjeno ekipo, ki pa jo sestavljajo le najboljši reprezentanti. Teja Gregorin, Andreja Mali, Jakov Fak, Klemen Bauer in Janez Marič bodo zastopali barve Slovenije na ameriškem kontinentu. “Naš moto še naprej ostaja ‘napad na stopničke’ na vsaki tekmi. Seveda ne bomo nezadovoljni četudi nam to še ne uspe, saj se šele približujemo vrhuncu letošnje sezone, svetovnemu prvenstvu. Vsi tekmovalci so zdravi in želimo si nadaljevati tam, kjer smo v Anterselvi končali. Tudi v mešanih štafetah, ki bodo na sporedu že ta teden, bomo nastopili z najmočnejšo postavo. Vsi najboljši namreč ne gredo v ZDA, prav gotovo bo doma ostalo nekaj ruskih biatlonk in biatloncev, tudi naši severni sosedje ne bodo polnoštevilčni, vprašanje je, kako se bo odločil Bjoerndalen in še kdo. Tudi zaradi tega so naše možnosti morda tokrat še nekaj večje, da imamo v skupinskem štartu po dva predstavnika. Vsekakor pa nas bo kot kaže zelo zeblo, saj se ponoči temperature spustijo tudi do -20 stopinj Celzija,” je bila napoved Velepca tik pred odhodom v letališko stavbo.

Leave a Comment