Velepec: “Na SP pričakujemo medaljo”

V senci svetovnega prvenstva v alpskem smučanju se bo v četrtek z mešano štafetno preizkušnjo pričelo tudi svetovno prvenstvo biatloncev v češkem Novem Mestu. Glavni favorit slovenske ekipe bo vsekakor Jakov Fak, ki brani zlato odličje s posamične tekme iz nemškega Ruhpoldinga.


Biatlonska reprezentanca Slovenije [foto: Tomaž Šušteršič]

Po Pjongčangu, Vancouvru, Khanty Mansyisku, Ruhpoldingu zveni Nove mesto zelo domače, kot da gremo dirkati na Dolenjsko. Tekme bomo jemali kot domače, tudi naš šef za strelstvo je Čeh, tako da če ne drugega, bomo njemu v veselje pritekli do kakšne medalje. Vsi so na visokem nivoju, držimo se programa. So zdravi, kakšne majhne poškodbe pa nas ne skrbijo preveč. Pohvalil bi njihov odnos do dela, ubogljivost in poslušnost. Zadovoljen sem z zadnjim tednom priprav in zelo optimističen,” s pohvalami o dobri pripravljenosti ne skopari glavni trener Uroš Velepec ter se hkrati zaveda spremenljivih vremenskih razmer na Češkem: “Če smo na Pokljuki imeli v štirih dneh, štirikrat različno vreme, se v Novem Mestu lahko to zgodi v enem dnevu. Lani so bile tekme tam na meji regularnosti, bilo je vse od močnega sneženja, do jasnega vremena pa spet do močnega sneženje, vse na eni tekmi, tako da so vsi potrebovali srečo glede startnih številk. Upam, da bodo pogoji letos boljši in bolj izenačeni za vse skupini ter da bomo imeli srečo pri izbiri le-teh. Proga je drugače podobna tisti v Antholzu, kar nam odgovarja. Teren nas ne skrbi kaj dosti.


Nad biatlonci bedita Tomaš Kos in Uroš Velepec [foto: Tomaž Šušteršič]

Medaljo pričakujejo

Na vseh prvenstvih in olimpijskih igrah smo upali, da osvojimo kakšno medaljo, letos jo pričakujemo. Jakov je bil na tekmah svetovnega pokala šestkrat na stopničkah, Teja dvakrat tik pod njimi, tako da je jasno, da gremo vsaj po eno medaljo, vemo da na SP šteje samo to. Imamo tri tekmovalce, ki lahko pridejo na stopničke,” je jasen Velepec.

S dobro pripravljenostjo je zadovoljen tudi strelski trener Tomaš Kos: “Lahko rečem, da smo zadovoljni s tem, kar smo naredili, poskušali smo odpraviti še nekaj pomanjkljivosti. Predvsem smo trenirali popoldne, v času tekem, ki bodo na SP. Vseh napak seveda nismo odpravili, priprave niso bile tako dolge, da bi naredili kakšne drastične spremembe. Situacija na strelišču je letos v Novem Mestu nekoliko drugačna kot lani, mogoče bo celo težje, tako da bo dobro treba določiti tempo na strelišču. Zame pritiska pred domače javnostjo ne bo, češka reprezentanca bo pod večjim pritiskom.

Leave a Comment