Velepec: “V soboto bomo zagotovo na stopničkah”


[foto: Črt Slavec]

Če včeraj še niste uživali v pokljuški idili, imate priložnost za to jutri. Sonca vam še enkrat sicer ne moremo obljubiti, a tudi zasnežene smreke in svež zrak kažeta na podobo raja. In če dodamo še, da so slovenski biatlonci odločeni, da jutri popravijo vtis s posamične tekme, potem ne vemo, kaj sploh še čakate. Pridite in zaplešite z našo maskoto, z razigranim gamsom.

Za karavano je bil danes tekmovanja prost dan, a to ne pomeni, da so tekmovalci in tekmovalke počivali. “Opravili smo zelo dober trening. Po včerajšnji tekmi so se glave ohladile. Razočarani smo bili samo deset minut po preizkušnji, potem smo se pogovorili in zdaj je vse dobro. Jutri bomo zagotovo na stopničkah,” je po uradnem dopoldanskem treningu razlagal trener Uroš Velepec.

Na sprinterski preizkušnji bodo nastopili Klemen Bauer, Jakov Fak, Janez Marič in Vasja Rupnik, ki bo zamenjal Petra Dokla. “Za mano je odličen trening, jutri pa bo še bolje,” je povedal Rupnik, ki je v četrtek za kolege navijal na toplem. Danes je bil tudi Bauer boljše volje: “Včerajšnja tekma je povsem pozabljena, to nikakor ni bil pravi odraz naših sposobnosti. Na današnjem treningu smo pokazali, da znamo streljati in tako alarm ni potreben.” Klemen je imel na tribuni ogromno navijačev, izbral je tudi najboljši transparent, na katerem je pisalo “Klemen Bauer, you’ve got the Power”. Zagotovo mu bo tudi takšna spodbuda vlila še dodatnih moči.

Popoldan je na Pokljuki začelo snežiti. “Tako romantično in idilično je. A tega si vsekakor ne želim jutri. Upam, da bom dobro opravil na strelišču in hitro tekel. Na treningu mi je šlo dobro. Včeraj svojih navijačev še nisem opazil, upam, da pridejo jutri. Starša pa sta že tu, kar me zelo veseli,” je povedal Jakov Fak.

Sprint je v letošnji sezoni domena Norvežanov. Emil Hegle Svendsen, Tarjei Boe in Ole Einar Bjoerndalen kraljujejo v tej disciplini. Posebno mesto je ta najkrajša disciplina letos našla v srcu najmlajšega, 22-letnega Boeja, ki je v Hochfilznu dosegel sploh prvo zmago v karieri. “Na Pokljuki se počutim odlično. Vesel sem lepega vremena, v Östersundu in Hochfilznu smo ga kar malo pogrešali. Z včerajšnjim rezultatom nisem zadovoljen, napravil sem preveč napak na strelišču in to moram jutri popraviti. Sicer pa nihče med moškimi ni imel ničle in očitno so ženske boljše strelke,” je v šali dodal Boe, na 12. mestu včeraj najboljši Viking.

Najboljša Slovenka pa je bila Teja Gregorin, na 9. mestu. Z uvrstitvijo ni bila zadovoljna, težko pričakovane stopničke pa lahko dočaka že jutri. V sprintu je namreč v letošnji sezoni odlična. “Nikoli nisem bila preveč uspešna v sprintih, zato mi je ta disciplina še najmanj ljuba. Letos se morda piše drugačna zgodba. Jutri si želim le dobrega streljanja,” je pred odhodom na trening pojasnila Ihanka. Ob obisku v novinarskem središču je opazila tudi stavne lističe, na katerih se je njeno ime redno pojavljalo na drugem ali tretjem mestu. Tako visoko so jo namreč novinarji postavili na včerajšnji posamični preizkušnji. “Očitno mi res zaupajo, pa sem jih razočarala,” se je zamislila naša odlična biatlonka. Hitro smo jo spomnili, da je deseterica lep uspeh in njene misli so se spet usmerile na novo tekmo: “Upam, da ne bo snežilo, če bo, pa tudi prav. Kakšnih posebnih priprav v tem mrazu ne bom imela, sem si pa že pripravila svoje ‘čudežne’ dvojne rokavice.” Na startu bosta tudi Tadeja Brankovič Likozar in Andreja Mali. “Sprint je povsem druga zgodba kot posamična preizkušnja. Raje jo imam, ker je krajša. Moraš biti natančen na strelišču, to mi je včeraj šlo dobro. Poiskala bom rezerve, ki jih zagotovo imam,” je pred večerjo razložila Malijeva, medtem ko se je ‘Tedi’ zabavala s svojo hčerko in jo že učila osnov tekaških korakov.

10-kilometrska moška preizkušnja se bo jutri začela ob 11.15, ob 14.30 pa 7,5 kilometrov teka in dva strelska nastopa čakajo še ženske.

Leave a Comment