Za naslov državnega prvaka še mladinci


Kranj [foto: Klemen Zibelnik]

V soboto bomo v Kranju pod Šmarjetno goro priča še zadnjemu državnemu prvenstvu v letošnji sezoni na plastični podlagi. Za naslov se bodo pomerili mladinci do 20 leta starosti v posamezni in ekipni kategoriji.

Lani poleti je v Velenju slavil takrat še član SK Zagorja, Dejan Judež pred Maticem Kramaršičem in Andražem Pograjcem. Pozimi je naslov osvojil Pograjc, član SK Zagorja, ki danes to ni več. Kot vemo, je pred kratkim prestopil v SSK Costella Ilirija. A prvi favorit ostaja Peter Prevc, član domačega Triglava. Praktično bi bilo vse drugo kot njegova zmaga presenečenje. Judež je že prestar, da bi branil naslov, Prevc pa bo v tej kategoriji skakal še prihodnje leto. Velik konkurent mu utegne biti še letno dni mlajši Jaka Hvala, sicer prvak do 18 let. Prevc je s konkurenco do 20 let nazadnje pometel prav na pokalni tekmi minulo nedeljo v Kranju.
Kdo bo torej slavil na tekmi državnega prvenstva v organizaciji najtrofejnejšega slovenskega skakalnega kluba? Začetek prve serije ob 10.00 uri na Bauhenku.

Leave a Comment