Za zaključek sezone odlično drugo mesto Teje Gregorin

Norveško prestolnico najboljša slovenska biatlonka zapušča z 2. mestom, ki ga je osvojila na zadnji tekmi sezone. Na skupinskem štartu je pred sebe spustila le Slovakinjo Anastazijo Kuzmino (1,2,1,0), ki je bila najboljša že na včerajšnjem zasledovanju.

Gregorinova se je po prvem brezhibnem streljanju prebila na 5. mesto, po drugem, kjer je bila prav tako stoodstotna, pa je bila že tretja. Na prvem ležečem streljanju ji je ostala nepokrita ena tarča, strelišče pa je vseeno zapustila kot druga. Po zadnjem strelskem postanku, kjer je prav tako zgrešila eno tarčo, se je podala na progo kot četrta, do cilja pa prehitela Rusinjo Zajcevo in Belorusinjo Domračevo ter si priborila odlično 2. mesto. Tretja je bila Francozinja Marie Dorin Habert (1,2,0,0). Andreja Mali, ki je v zadnjem trenutku dobila priložnost za nastop na današnji tekmi, jo je končala na 30. mestu (3,1,2,1).


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Sezone svetovnega pokala je res konec, vendar sem imela v zadnjem obdobu toliko nihanj, da ne morem trditi, da bi lahko s takim nizom nadaljevala, četudi bi bila še kakšna tekma pred nami. Seveda pa sem vesela in zadovoljna, da sem jo zaključila na najlepši možen način. Predvsem sem se danes poskušala koncentrirati na streljanje, kar mi je prej povzročalo tudi največ težav in v tem je bila najbrž tudi skrivnost uspeha. Seveda sem bila tudi tekaško razpoložena, čeprav je bila proga zaradi nekaj centimetrov novega snega bolj počasna kot včeraj. Moram pohvaliti tudi odlično pripravljene smuči, ki so mi v zadnjem krogu na zadnjem daljšem spustu omogočile, da sem prehitela Zajcevo in Domračevo. Kar nisem se mogla načuditi, ko sem se ozrla, pa ni bilo nobene od njiju več za menoj in sem lahko do cilja pritekla brezskrbno. V Oslo, ki je nekaj posebnega, se bom spet rada vrnila, saj sem tu že enkrat stala na zmagovalnem odru, sedaj pa imam še razlog več. Seveda pa zame tekmovanj za letos še ni konec, saj grem še na svetovno vojaško prvenstvo na Finsko in morda še na kakšno ekshibicijsko tekmo v Rusijo,” je razkrila svoje načrte Gregorinova.

Skupno zmago svetovnega pokala je osvojila finska biatlonka Kaisa Makarainen (860 točk), druga je bila Norvežanka Tora Berger (856 točk) in tretja Belorusinja Darja Domračeva (793 točk). Teja Gregorin je zaradi slabšega začetka sezone letos pristala na 13. mestu (437 točk). Na lestvico se je poleg nje od slovenskih predstavnic uvrstila le še Andreja Mali, ki je s 143 točkami zasedla 45. mesto.


Rezultati: Svetovni pokal.: Oslo :. Sprint (m)


Leave a Comment