Zadnji teden na Pokljuki, bowling za sprostitev

Biatlonska reprezentanca je tudi zadnji del pripravljalnega obdobja ostala na domači Pokljuki. Čeprav snežne razmere niso bile tako dobre kot v zadnjih dveh letih, so za trening s pridom izkoristili prav vsak dan. Do odhoda na prve tekme svetovnega pokala jih loči le še pet dni.


Trening na Pokljuki [foto: Tomaž Šušteršič]

Lansko leto smo imeli res neizmerno srečo, saj smo edini v Evropi trenirali na snegu, tokrat pa smo imeli edini na svetu priložnost trenirati na biatlonskem stadionu, ki je omogočal tako trening na smučeh, kot tudi trening na tekaških rolkah. Vse skupaj pa smo lahko kombinirali še s streljanem na eni ali drugi podlagi. Edinstveno! Resnično so se v Športnem centru Triglav Pokljuka na Rudnem polju potrudili, da so nam iz preostanka snega pripravili vsaj nekaj sto metrov relativno razgibane proge in deset strelskih mest,” je pohvalil pokljuške delavce glavni trener slovenskih biatloncev, Uroš Velepec.

Za stik s snegom in ponovno pridobitev občutka, je bilo dovolj, le malo smo se vrteli v krogu, da smo nabrali dovolj metrov za resen trening,” je komentiral svetovni prvak Jakov Fak, ki si želi, da se sezona že končno začne. Oba trenerja (Velepec in Kos) pa hvalita predvsem njegov letošnji napredek. “Skoraj nezmotljiv je,” pristavi strelski trener, Tomaš Kos.


Biatlonci so se dobro znašli na bownlingu [foto: Tomaž Šušteršič]

Takšno stanje je pokazala tudi današnja pregledna šprinterska tekma. “Padale so ‘ničle’, le redki so zgrešili eno tarčo,” je še dopolnil Kos. V internem boju je sicer zmagal Klemen Bauer, ki je precej popravil strelske predstave. “Resnično upam, da je to konec mojih spodrsljajev na strelišču. Preko poletja sva s Tomašem zelo veliko delala na tem,” je pritrjeval današnji zmagovalec.

V ženskem delu ekipe se zaenkrat med seboj lahko merita le Teja Gregorin in Andreja Mali. Obe članici srebrne mešane štafete sta prepričani v dobro delo in uspešno pripravljalno obdobje. “Ničesar ne želim napovedovati, vendar mislim, da sem uspela skrajšati strelske čase, za tek pa bomo videli. To bo odvisno tudi od obdobja sezone,” je bila še previdna Gregorinova.


Andreja Mali in Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Predno se v sredo usedejo na letalo za Švedsko, jih v ponedeljek čaka le še zadnje dejanje priprav, novinarska konferenca. Da pa zadnji teden le ni bil povsem monoton, sta trenerja poskrbela tudi za posebno sprostitev. Na prost dan so obiskali Planet Tuš v Kranju, kjer so si privoščili nekaj partij bowlinga. Med najuspešnejše podiralce kegljev sta se vpisala Jakov Fak in Simon Kočevar. Ena izmed tekem je potekala tudi med člani mešane štafete (Gregorin, Mali, Fak, Bauer) okrepljene s trenerjem Velepcem in preostankom reprezentance (Marič, Dokl, Kočevar, Oblak, Šušteršič). Izzivalci so jo odnesli z zmago, že v naslednjem krogu pa jim je mešana štafeta vrnila s prepričljivimi 36 točkami naskoka. Z novo izkušnjo so se zadovoljni poslovili od Tuša in jim v slovo zaželeli še vsaj naslednjih 10 let, saj njihov prvi center v Celju letos praznuje že svojo 10. obletnico.

Leave a Comment