Ženski skupinski štart po nemških željah

Prvi skupinski štart sezone je pripadel vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Nemki Magdaleni Neuner, ki se je s tem še utrdila na vrhu. Na najprestižnejši ženski tekmi je nastopila tudi Slovenka Teja Gregorin, ki je zasedla spodbudno 14. mesto.

Gregorinova, ki se je včeraj zvečer v središču Oberhofa pred nekaj tisoč biatlonskimi navdušenci udeležila tudi tradicionalne podelitve nagrad najboljšim šestim tekmovalkam s šprinta, je po prvem krogu v gneči nekoliko zaostala, vendar s svojo edino ‘ničlo’ na tekmi napredovala vse do osmega mesta po prvem obisku strelišča. Na preostalih treh streljanjih je zadela dvanajst od petnajstih tarč in se na progi gibala med šestnajstim in osemnajstim mestom. Zadnji krog do cilja je, kot je v njeni navadi, spet pospešila in se prebila na štirinajsto mesto.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Po eni strani sem lahko kar vesela, ker je bil nastop kar soliden in ni več tistega velikega rezultatskega nihanja, ki sem ga imela decembra. Poskušala sem stopnjevati tek, ker si sedaj bolj zaupam in to me navdaja z optimizmom za prihodnje tekme. Prvi krog imam vedno počasnejši, kot bi ne bila dovolj ogreta, četudi ne gre za to. Mogoče mi res manjka še kanček samozavesti več, da bom verjela, da lahko od štarta do cilja odtečem z visokim tempom. Iz tekme v tekmo mi gre bolje in naj se tako nadaljuje. Na strelišču sem imela občutek, da bi lahko zadela tudi vse tarče, vendar sem imela trenutke premajhne zbranosti, zato tudi zastoj puške na zadnjem streljanju. To so tiste drobne napake, ki jih moram še odpraviti. Sicer pa iz Oberhofa odhajam z najlepšimi odčutki do sedaj, saj tukaj še nikoli nisem bila tako v ospredju in bom drugo leto še rajši prišla sem,” se je od nemškega prizorišča poslovila Teja Gregorin.

Praktično brez prave konkurence pa je bila danes Neunerjeva, ki je kljub trem zgrešenim tarčam (1,1,1,0) vodila svojo tekmo in za 12,5 sekunde premagala Norvežanko Toro Berger (1,0,1,0) in za 32 sekund svojo reprezentančno kolegico Andreo Henkel, ki je edina od trojice pustila nepokrito le eno tarčo (1,0,0,0).

Ob 15.30 uri bodo za štart biatlonske ‘formule 1’ stopili v smučino še moški, tudi s slovenskima predstavnikoma Klemnom Bauerjem in Jakovim Fakom.


Rezultati: Svetovni pokal .: Oberhof :. Skupinski štart


Leave a Comment