Žiga Jelar z zmago potrdil skupno slavje v alpskem pokalu

V francoskem Chaux-Neuveju se je končala letošnja sezona alpskega pokala v smučarskih skokih za fante in dekleta. Naši tekmovalci in tekmovalke so sezono sklenili na najvišjih mestih.

Organizatorji tekem alpskega pokala na finalnem prizorišču v francoskem Chaux-Neuveju so zaradi toplega vremena malce spremenili program in so nedeljski tekmovalni dan deloma izpeljali že v petek. Žiga Jelar je z zmago potrdil skupno slavje po 12 tekmah od Einsiedelna, kjer se je sezona začela septembra do Chaux-Neuveja. Včeraj je bil Jelar še peti, skupaj pa je zbral tri zmage in 639 točk. “Zelo sem vesel, da sem visok nivo skokov ohranil skozi celotno sezono, kar je bila tudi moja novoletna želja. Pokazal in potrdil sem visoko stopnjo psihološke in fizične pripravljenosti. Prav tako sem zelo hvaležen vsem trenerjem in sponzorjem,” je po koncu sezone povedal skupni zmagovalec Jelar.


Žiga Jelar [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Na skupno drugem mestu je končal še en Slovenec, Timi Zajc, ki je na finalu zasedel 10. in 3. mesto, skupaj pa je zbral 438 točk. Skupno četrti je Rok Tarman, ki na zadnjih štirih tekmah ni skakal, Aljaž Osterc je šesti, finale pa je prav tako izpustil, med deset je še Blaž Pavlič, zmagovalec druge tekme v Kranju, ki je bil deveti. Pavlič je na finalnih tekmah dosegel dve četrti mesti. Skupno je Slovenija v pokalu narodov zbrala 3050 točk, več kot 500 več od vseh zasledovalcev!

Dvojne stopničke za Komarjevo

Tudi med dekleti na sklepnem dejanju sezone ena zmaga za Slovenijo pod katero se je včeraj podpisala Katra Komar, ki je bila danes še druga, takoj za skupno zmagovalko iz Nemčije, Selino Freitag. Jerneja Brecl je bila včeraj sedma, danes pa 14., Kaja Urbanija Čož je bila na finalu osma in dvanajsta, Jerneja Repinc Zupančič pa 10. in osma.

Skupno je po 16 tekmah torej na prvem mestu končala Freitagova, Breclova je na drugem mestu zaostala 139 točk, tretja je bila Komarjeva, med deseterico pa je končala še Urbanija Čoževa na osmem mestu.


Rezultati: Alpski pokal .: Chaux-Neuve :. Sobota (m)
Rezultati: Alpski pokal .: Chaux-Neuve :. Nedelja (m)
Rezultati: Alpski pokal .: Chaux-Neuve :. Sobota (ž)
Rezultati: Alpski pokal .: Chaux-Neuve :. Nedelja (ž)


Lestvice: Alpski pokal (m)
Lestvice: Alpski pokal (ž)


Leave a Comment