Zmaga Kuzmine, Malijeva zapravila odlično izhodišče

Zadnja ženska zasledovalna tekma sezone v norveškem Oslu je pripadla Rusinji s slovaškim potnim listom Anastaziji Kuzmini, ki je zgrešila dve tarči od dvajsetih. Teja Gregorin je napredovala za 12 mest in zaključila tekmo kot 23. (0,0,2,2). Andreja Mali žal ni izkoristila izhodišča, ki ga je imela z 8. mestom po šprintu, saj je zaradi preveč zgrešenih tarč (1,0,1,3) zasedla 32. mesto.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Po streljanjih leže sem že lepo napredovala, stoje pa se mi je tekma začela podirati. Nikakor nisem našla pravega strelskega položaja, poleg tega sem se cela tresla in v takšni situaciji tudi tarče niso hotele padati. Tudi če sem streljala počasneje, kar sem poskusila na zadnjem streljanju, ni bilo nič bolje. Morda bi morala kar hitro postreljati vse naboje, saj tako vsaj ne bi izgubljala dragocenega časa na strelišču. Tekaški del je bil spet boljši kot prejšnjič, vendar se samo s tem, ni dalo nadoknaditi štirih zgrešenih strelov. Očitno moja forma ob koncu sezone niha bolj kot sicer, saj mi je šlo v Kontiolahtiju zelo dobro, sedaj pa spet ne najdem pravega ravnovesja,” je po tekmi ugotavljala Gregorinova.

Kuzmina se je na zmagovalno stopničko zavihtela s 6. mesta po šprintu. Drugo mesto je pripadlo domačinki Tori Berger (1,1,2,0) in tretje Rusinji Olgi Viluhini (0,0,2,0). Četrtouvrščena Kaisa Makarainen ima tik pred koncem sezone v skupnem seštevku svetovnega pokala le še deset točk prednosti pred Bergerjevo, zato bo boj za skupni naslov potekal vse zadnje tekme. Belorusinja Darja Domračeva, ki je vodila vse do zadnjega strelskega postanka (0,0,3,3), je tekmo končala na 5. mestu in zaostaja v svetovnem pokalu za vodilno Makarainenovo že 92 točk.


Rezultati: Svetovni pokal.: Oslo :. Zasledovalno (ž)


Leave a Comment