8. mesto Andreje Mali in zmaga Domračeve v Oslu

Biatlonke in biatlonci so se ta konec tedna ustavili še na zadnjem prizorišču svetovnega pokala v sezoni 2013/14. Norveška prestolnica in sloviti Holmenkollen nad njim sta jih pričakala s spomladanskimi temperaturami, vetrom in meglo. Na prvi šprinterski preizkušnji so se najprej pomerile ženske, kjer je slavila Belorusinja Domračeva.

Najbolje uvrščena Slovenka je bila tokrat Andreja Mali, ki se je uspela izogniti kazenskemu krogu in med 94. tekmovalkami dosegla najboljšo uvrstitev sezone. 8. mesto je obenem tudi njena sedma uvrstitev med deseterico na tekmah biatlonskega svetovnega pokala. “To je bil res moj dan, sicer pa je to tudi že moja šesta uvrstitev na osmo mesto. Zgleda, da mi je osmica usojena, saj imam najbrž največjo zbirko osmih mest. Že na zasledovanju v Kontiolahtiju sem se tekaško počutila dokaj močno, čeprav mi tam streljanje ni šlo. Tokrat pa sem se s težkimi pogoji, meglo in mehko progo, da se je udiralo do kolen, sprijaznila že na nastrelitvi. Na progi sem iskala trde in poledenele dele, na strelišču pa sem se še posebej koncentrirala na strele. Zadnjega desetega sem celo nekoliko odložila, nato pa ga zadela. Mislim, da je bil to tudi ključ do današnjega uspeha. Kar nekaj tekmovalk je zgrešilo nadpovprečno, kar je bilo meni v prid. Ko sem zapuščala strelišče in mi je trener povedal za moj čas, sem samo stisnila zobe in se še bolj pognala po progi. Zelo bi bila vesela takšnega razpleta tudi na sobotnem zasledovanju,” je vidno zadovoljna v cilju razlagala Malijeva.


Andreja Mali [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Teja Gregorin je prvih pet strelov zadela, na drugem strelskem postranku pa je zgrešila dve tarči in pristala na 35. mestu ter osvojila nekaj točk svetovnega pokala. Mlada Anja Eržen je podlegla težkim razmeram in s štirimi obiski kazenskega kroga (2,2) zasedla 79. mesto.

V boj za skupno zmago svetovnega pokala sta se z zmago in drugim mestom spet bolj vmešali Belorusinja Darja Domračeva (0,1) in Norvežanka Tora Berger (0,0), saj je bila vodilna finska biatlonka Kaisa Makarainen po treh zmagah v domačem Kontiolahtiju, tokrat šele 23. (1,3). Tretje mesto je presenetljivo osvojila osemindvajsetletna Američanka Susan Dunklee (0,0), ki je sploh prvič stopila na zmagovalni oder.

Ob 15.30 uri bodo na Norveškem v smučino stopili še moški na 10-kilometrskem šprintu. Slovenske barve bodo branili Jakov Fak, Klemen Bauer, Lenart Oblak in Peter Dokl.


Rezultati: Svetovni pokal.: Oslo :. Sprint (m)


Leave a Comment