Anamarija Lampič šesta, Nika Razinger sedma na MSP

Slovenske smučarske tekačice so uspešno začele mladinsko svetovno prvenstvo v Erzurumu. Anamarija Lampič je v sprinterski preizkušnji v prosti tehniki zasedla šesto mesto, Nika Razinger pa je bila sedma. S tem sta dekleti že izpolnili prvi cilj slovenske ekipe, ki je pred odhodom v Turčijo upala vsaj na kakšno uvrstitev med deseterico.


Anamarija Lampič [foto: OK Erzurum/Facebook]

Razingerjeva in Lampičeva sta se izkazali že v kvalifikacijah, saj je bila Nika peta, Anamarija pa sedma. V kvalifikacijah sta nastopili tudi Eva Sever Rus in Anja Eržen, ki sta zasedli končno 35. oziroma 36. mesto med 71 tekmovalkami. Kolajne so osvojile Švedinji Stina Nilsson in Evelina Settlin ter Švicarka Christa Jäger.

Med 92 mladinci je svetovni prvak postal Rus Sergej Ustjugov, na oder za zmagovalce pa stopila še Norvežana Sindre Bjørnestad Skar in Sondre Turvoll Fossli. Od slovenskih mladincev se je najvišje uvrstil Matjaž Gorjanc, ki se je s 26. časom kvalifikacij prebil v izločilne boje, v katerih je zasedel končno 20. mesto. Rok Tršan je bil 45. in Mark Klinar 75.


Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Erzurum :. Šprint (ž)
Rezultati: Mladinsko svetovno prvenstvo .: Erzurum :. Šprint (m)Matjaž Gorjanc [foto: Klemen Zibelnik]

Leave a Comment