Bauer svetovni prvak, Kočevar tretji


Klemen Bauer je postal svetovni prvak v zasledovanju [foto: Tomaž Šušteršič]

Italijansko biatlonsko središče Forni Avoltri je v teh dneh gostilo člansko in mladinsko svetovno prvenstvo v poletnem biatlonu. Slovenski biatlonec Klemen Bauer je na današnji zasledovalni preizkušnji s prednostjo 9,4 sekunde osvojil naslov svetovnega prvaka (1,0,1,1).

Naslov sicer ni osvojen v tisti najmočnejši konkurenci, kot smo jo vajeni pozimi, je pa vendarle naslov svetovnega prvaka. Z mojo udeležbo na svetovnem prvenstvu smo želeli na tekmah bolj preizkusiti nov pristop k streljanju, kot pa postavljati v ospredje rezultat. Zame je to tudi prva zmaga na svetovnem nivoju, zato bo prav gotovo dobra spodbuda za naprej. Včeraj sem naredil še nekaj starih strelskih napak, ki pa sem jih danes že v veliki meri odpravil. Tako zgodaj poleti še nikoli nismo zares tekmovali, zato je bila prva tekma kar precejšen šok za organizem, ki še ni navajen takšnih naporov. Zame pride pravi odmor šele v naslednjem tednu, zato bo počitek dobrodošel. Moj glavni poletni cilj pa ostaja pisanje diplome in zaključek študija na Fakulteti za šport,” je razkril poletna pričakovanja Bauer.


Na šprintu je tretje mesto dosegel Simon Kočevar [foto: Tomaž Šušteršič]

Slovenski predstavniki so bili uspešni že na včerajšnjem šprintu, kjer je pri članih Simon Kočevar osvojil bron (0,1), Bauer pa je bil četrti (1,2). Kočevar je bil danes na zasledovanju osmi (3,1,1,0). Zelo dobro pa sta v teh dneh v mladinski kategoriji nastopila Anja Eržen in Miha Dovžan. Slednji je osvojil sedmo mesto na šprintu (0,3) in peti (2,2,0,2) na zasledovanju, Erženova pa je šprint končala na četrtem mestu (0,4), zasledovanje pa na sedmem (1,2,2,4). V mladinskih kategorijah so nastopili še Tina Mlakar (17. in 13. mesto), Vid Zabret (18. in 16. mesto) in Primož Pančur (24. in 19. mesto). Nekaj smole je imela Urška Poje, ki je zaradi težave s puško, odstopila že na šprintu.


Mladinke [foto: Tomaž Šušteršič]

Nekaj primerjave smo imeli s konkurenco, čeprav je bila okrnjena, zato je bila pravilna odločitev, da se udeležimo prvenstva, ki je v naši soseščini. Vse skupaj je organizirano le nekoliko prezgodaj, saj tekmovalci še nimajo za seboj veliko hitrih treningov in treningov kompleksnega streljanja. Če upoštevamo to dejstvo, je bila tudi naša strelska uspešnost kar zadovoljiva, rezultati nekaterih pa so celo presegli naša pričakovanja,” je iz Italije sporočil Boštjan Lekan, ki je na prvenstvu vodil člansko ekipo.

Leave a Comment