Biatlonci ukinjajo B ekipo


Utrinek iz Zbora za biatlon [foto: Tomaž Šušteršič]

Na redni seji Zbora za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije kot najvišjem organu na področju biatlona v Sloveniji, so bila danes obravnavana poročila od delu biatlonskih reprezentanc za sezono 2012/13, o izvedbi tekmovanj v pretekli sezoni in program dela za sezono 2013/14. Poročila je že pred tednom dni obravnaval strokovni svet, kjer so trenerji reprezentančnih selekcij predstavili analizo sezone, vsi skupaj pa soglasno sklenili, da je bila zelo uspešna ter obenem potrdili programske usmeritve za naslednjo sezono.

Vodja reprezentanc Matej Oblak je tokrat na seji zbora še enkrat predstavil predlog sestave tekmovalnih ekip, strokovnega vodstva ter predstavil cilje za naslednjo, olimpijsko sezono 2013/14.
Ukinjamo B reprezentanco in dodatno krepimo A in mladinsko ekipo. V ekipah ostajajo že znana imena tako med tekmovalkami in tekmovalci, kot tudi med strokovnim vodstvom, želimo pa si kvalitetnih okrepitev, ki so vedno dobrodošle. Z notranjimi razporeditvami bomo še optimizirali naše delo in zagotovili še boljše pogoje za vrhunske dosežke slovenskih biatlonk in biatloncev. Glavni cilj za naslednjo sezono pa bo osvojitev prve biatlonske olimpijske kolajne.


Utrinek iz Zbora za biatlon [foto: Tomaž Šušteršič]

Olimpijska sezona je poseben izziv in naredili bomo vse, da tekmovalcem omogočimo čim boljše rezultate. Zahvaljujemo se vodstvu zbora, da se je končno našlo nekaj dodatnih sredstev, ki nam bodo omogočila, da naredimo še korak naprej in realiziramo obljubo iz Vancouvra. Četrto mesto Klemna Bauerja je bil zelo dober rezultat, vendar se ga danes le redki spominjajo, zato je čas, da tudi biatlonci stopimo na zmagovalni oder olimpijskih iger. V biatlonu je konec romantike in vse najmočnejše države vlagajo enormna sredstva v razvoj in strokovno podporo tekmovalnim ekipam, zato se moramo temu dogajanju prilagoditi. Čeprav ostaja naša ekipa še vedno relativno majhna, pa bo zato toliko bolj učinkovita,” je pozdravil odločitev zbora glavni reprezentančni trener Uroš Velepec.

Finančna disciplina, ki jo gojimo v panogi, nam je omogočila, da preteklo sezono zaključujemo v predvidenem finančnem okviru. Sponzorji in podporniki biatlona so zelo zadovoljni z vložkom sredstev, ki se jim z uspehi naših tekmovalcev preko promotivnih učinkov tudi posredno vračajo. Že na strokovnem svetu je bila dana pobuda po tesnejšem sodelovanju s sorodnimi panogami in tu imam v mislih predvsem smučarske teke, kjer je še precej neizkoriščenih možnosti, tako smislu strokovnega sodelovanja, kot tudi pri sooblikovanju tekmovalnih koledarjev in vzgoji novih rodov tekmovalcev. Naša zaveza ostaja, da štiriletni olimpijski ciklus zaključimo z izpolnitvijo rezultatskih ciljev in v okviru razpoložljivih finančnih sredstev,” je sklenil Peter Zupan, predsednik Zbora za biatlon.


Utrinek iz Zbora za biatlon [foto: Tomaž Šušteršič]

Za najboljšo biatlonko pretekle sezone je bila predlagana Teja Gregorin (ŠD Nika Ihan), za najboljšega biatlonca Jakov Fak (ŠD Pokljuka), za najboljšo mlado biatlonko Urška Poje (SK Kovinoplastika Lož), za najboljšega mladega biatlonca Miha Dovžan (ŠD Gorje) in za najboljši biatlonski klub in klub za delo z mladimi SK Ihan.

Odločitve Zbora za biatlon mora na svoji seji potrditi še izvršilni odbor Smučarske zveze Slovenije. Prve skupne reprezentančne priprave za novo sezono se bodo v skladu z načrtom dela predvidoma pričele 13. maja.

Leave a Comment