Biatlonski zaključek Soukalovi, Gregorinova 14.

Z brezhibno strelsko predstavo je Čehinja Gabriela Soukalova na tekmi s skupinskim štartom še tretjič zapored in četrtič v tej sezoni premagala vse tekmice. Najboljša slovenska biatlonka Teja Gregorin je zadnjo žensko tekmo končala na 14. mestu.


Tina Maze [foto: GEPA]

Potihem sem si želela več od zadnje tekme, vendar bi le z optimalnim nastopom lahko dosegla uvrstitev med petim in desetim mestom. Tako meni kot ostalim tekmovalkam se vidi, da je konec sezone, zato smo bile po današnji tekmi zelo utrujene. Osebno mi je bilo tudi na progi zelo težko, strelski rezultat pa govori sam za sebe. Stoje bi brez težav zadela tarčo več, saj sem prvi strel zaradi napake pri proženju po nepotrebnem zgrešila. Končno gremo domov, kar bo tudi posebno olajšanje. S 13. mestom v skupnem seštevku svetovnega pokala sem izpolnila enega od osebnih ciljev, ostaja pa neizpolnjena želja po uvrstitvi na stopničke. Vsekakor pa je to bolje kot lani,” je strnila sezono Gregorinova.

Soukalova se je z današnjo zmago zavihtela na skupno šesto mesto. Drugo mesto je osvojila Francozinja Marie Dorin Habert (0,0,1,0), tretja pa je bila finska biatlonka Kaisa Mäkäräinen (0,0,1,1).


Rezultati: Svetovni pokal.: Khanty – Mansiysk :. Skupinski štart (m)
Lestvica: Svetovni pokal


Leave a Comment