Bo moška biatlonska štafeta presenetila?


Janez Marič [foto: Tomaš Šušteršič]

Tekmovalci so na svetovnem prvenstvu v biatlonu v ruskem Khanty-Mansiysk danes opravili treninge pred nastopom moških štafet, večina biatlonk pa si je po naporni 15-kilometrski preizkušnji vzela prost dan. Tudi izbranci Uroša Velepca, ki bodo branili slovenske barve jutri, so se popoldan zbrali na biatlonskem stadionu.

Peter Dokl, Janez Marič, Vasja Rupnik in Klemen Bauer bodo med 26 prijavljenimi štafetami poskušali iztržiti čim boljši rezultat in doseči čim več točk za pokal narodov, kjer želijo ostati ob konca sezone med deseterico, ki prinaša višjo kvoto za nastope tekmovalcev v naslednji sezoni.

Štafetna postava je tokrat takšna, kot smo jo prakticirali v prejšnjih letih, seveda brez Jakova. Dokl, Marič, Rupnik in kot zadnji Bauer. Pričakovanja so predvsem usmerjena v boj s Čehi in Švicarji s katerimi se borimo za deseto mesto v pokalu narodov. Realna bi bila uvrstitev od devetega do enajstega mesta; boljšega rezultata, bomo seveda veseli. Razplet bo precej odvisen od zbranosti na strelišču. Trije fantje so tekaško zelo dobri in če jim uspe opraviti tako, kot delajo vsak dan na treningih, potem lahko gledamo na tekmo z optimizmom,” je pred nastopom moške četverice razkril glavni trener Uroš Velepec.

To bo zadnja štafetna preizkušnja letošnje sezone in kljub odsotnosti Jakova, smo sposobni prikazati odlično predstavo, tako kot smo jo tudi že v preteklosti. Če bo vsakdo izmed nas prikazal največ kar zmore in naredil tako kot zna, sem prepričan, da smo sposobni vsaj izenačiti najboljšo uvrstitev svetovnega pokala. Dejstvo je, da tudi ostale reprezentance nimajo na voljo štirih enako kvalitetnih tekmovalcev. V vsaki ekipi je tudi šibki člen in tu lahko mi poiščemo svojo priložnost,” je napovedal Klemen Bauer.

Tekem prost dan so na svetovnem prvenstvu izkoristili tudi trenerji, ki so se že dopoldan sestali na svojem letnem srečanju. Na kratko so analizirali sezono, ocenili dobre in slabe plati, s predlogi Mednarodni biatlonski zvezi (IBU) pa bodo slednje poskušali v čim večji meri odpraviti.

Leave a Comment