Bo Pokljuka preživela torkovo odjugo?

Biatlonska karavana svetovnega pokala se je danes iz Hochfilzna preselila na Pokljuko, na tretjo postajo svetovnega pokala v biatlonu. Na Pokljuki pa so že nekateri predstavniki Mednarodne biatlonske zveze, tudi IBU direktor tekmovanj svetovnega pokala Borut Nunar, ki si je prizorišče že ogledal.

Dva moja kolega sta bila že pred mano tukaj in oba sta šla pogledat proge. Njuna ocena me zelo veselil, saj je veliko boljša kot ocena organizatorjev, kar pomeni, da je stanje na progi veliko boljše, kot se zdi na prvi pogled,″ je povedal Borut Nunar, ki klub slabši napovedi za jutri ni v skrbeh: ″Najbolj pomembno je, da je dovolj snega in tudi če bo jutri toplo, mislim da nam ga ne more pobrati. Jutri bo eden težjih dni, ki ga bo treba preživeti, potem pa napovedujejo ohladitve.

Na Pokljuki organizatorjem ponagaja odjuga [foto: OK Pokljuka]

Na progah na Rudnem polju biatlonce in biatlonke jutri čaka neuradni trening, s sredo uradni, v četrtek pa že prva tekma, ženski sprint. Vsi tisti, ki bi si radi tekme ogledali v živo in spodbujali najboljše biatlonke in biatlonce vstopnice za tekme lahko kupite na Petrolovih bencinskih servisih, v poslovalnicah Pošte Slovenije in na prodajnih mestih Eventima. Vsi tisti, ki boste jutri zjutraj med 7.00 in 8.00 uro v bližini Petrolovega bencinskega servisa na Viču, ste vljudno vabljeni v družbo najboljšega slovenskega biatlonca Jakova Faka, ki bo razdelil nekaj vstopnic za obisk tekem na Pokljuki. 

Na zadnji postaji svetovnega pokala v letošnjem koledarskem letu naj bi nastopilo 145 biatloncev in 141 biatlonk, tudi vsi, ki so se v letošnji sezoni uvrščali na najvišja mesta, tako da so zanimive in razburljive preizkušnje zagotovljene.

Leave a Comment