Brez Faka naši neopazni

Prvič se je na zmagovalne stopničke svetovnega pokala povzpel novinec v letošnji karavani, mlajši od bratov Boe, Johaness Thingnes. Jakov Fak se je po ogrevalnem krogu in nastrelitvi orožja zaradi želodčnih težav vrnil v hotelsko posteljo, Klemen Bauer pa se je moral po dveh obiskih kazenskega kroga zadovoljiti s 44. mestom (0,2).


Klemen Bauer [foto: Tomaž Šušteršič]

Poskusil sem nastopiti, zato sem tudi prišel na biatlonski stadion, vendar sta bila slabost in občutek izčrpanosti prevelika. Včeraj zvečer sem bil sicer na pregledu pri zdravniku in kot kaže, sem dobil okužbo z bakterijo, zato bo potrebno potrpeti še nekaj dni. Trenutno prav veliko ni možno storiti, saj sta najbolj potrebna čas in počitek,” je bil kratek Fak, predno so ga brez nastopa odpeljali nazaj v hotel.


Simon Kočevar [foto: Tomaž Šušteršič]

Ugled slovenske moške ekipe je v francoskem Le Grand Bornandu delno obranil Klemen Bauer, ki pa tudi ni mogel povsem izkoristi priložnosti, saj sta mu na strelišču ostali dve tarči (0,2) nedotaknjeni. “Z nastopom v celoti ne morem biti zadovoljen, morda le s posameznimi deli, kjer sem se čutil dovolj močnega, da bi lahko prikazal tudi boljšo predstavo. Žal so se mi na strelišču v položaju stoje spet ponovile stare napake. Odločno sem se lotil streljanja, trikrat zadel, potem pa so stvari ušle z vajeti, strela sta bila sunkovito sprožena in tarči sta ostali nepokriti. Pravzaprav tudi tek ni takšen, kot bi si ga želel. Pravih razlogov ne poznam, morda tiči skrivnost v nekoliko drugačni podlagi ali specifični konfiguraciji terena. Na trenutke imam občutek, da sem dovolj hiter na progi, spet drugič se mi zdi, da sem počasen kot kak začetnik. Prav gotovo sedaj nisem na nivoju, kot bi moral biti, sicer bi bil z dvema zgrešenima tarčama vsaj med trideseterico. Jutri si bom na zasledovanju poskušal predvsem povrniti boljše občutke in dobiti še eno sliko več za kasnejšo analizo stanja. Sezona je še dolga, pred nami je daljše obdobje premora, zato bo potrebno razumno pristopiti k reševanju situacije,” je po tekmi ugotavljal Bauer.


Janez Marič [foto: Tomaž Šušteršič]

Mladi Simon Kočevar je na strelišču opravil z odliko (0,0), žal pa mu je nedeljsko zasledovanje ušlo za manj kot tri sekunde. Zaostanek dveh minut in 17 sekund je zadostoval le za 61. mesto. Zato pa je veteran v reprezentanci Janez Marič, po zadnjem obisku strelišča štirikrat zaokrožil v kazenskem krogu (0,4) in zasedel 84. mesto.

Tudi moški šprint še ni prinesel tako pričakovane francoske zmage na domačih tleh, saj je Martin Fourcade z zaostankom več kot 37 sekund pristal na najnižji stopnički zmagovalnega odra (0,1). Pred njega sta se uvrstila bolj natančna Čeh Andrej Moravec in Norvežan Johannes Thingnes Boe.

Nedeljski zasledovanji bosta na sporedu ob 11.15 za ženske in ob 13.25 za moške.


Rezultati: Svetovni pokal .: Le Grand Bornand :. Sprint (m)


Leave a Comment