Da bo navijanje na Pokljuki kar se da enostavno

Z moškim sprintom se jutri začenja svetovni pokal v biatlonu na Pokljuki. Slovenska reprezentanca je z uspehi v Hochfilznu poskrbela za lepo popotnico in vabilo na domače prizorišče.
Da bi lahko gledalci razmišljali le o navijanju, smo za vas pripravili nekaj pomembnih informacij.

Svetujemo, da svoje osebno vozilo parkirate na Bledu, kjer je najbolj primerno osrednje parkirišče ob Športni dvorani, in se odpravite na Pokljuko z organiziranim avtobusnim prevozom. Avtobus bo do napolnitve čakal pod hotelom Krim.

Vozni red avtobusov:

Prvi avtobus bo predvidoma odpeljal z Bleda na Pokljuko tri ure pred uradnim pričetkom prve tekme. Zadnji odhod avtobusa s Pokljuke se bo prilagajal poteku tekem, stanju in dogajanju na biatlonskem stadionu in v gostinskem šotoru.


Pokljuka [foto: Klemen Zibelnik/smucka]

Vstopnice za ogled tekem so naprodaj na Petrolovih bencinskih servisih in ostalih prodajnih mestih Eventima po Sloveniji ter preko interneta na www.eventim.si. Možno jih je kupiti tudi na blagajni pred vstopom na biatlonski stadion na Pokljuki. Otroci do 10. leta starosti v spremstvu staršev imajo prost vstop.

Vsekakor se na pot odpravite vsaj dve uri prej kot ponavadi oz. poskrbite, da boste na prizorišču vsaj eno uro pred uradnim pričetkom tekme. Promet z Bleda proti Pokljuki bo v teh dneh zelo zgoščen in prihajalo bo do občasnih zastojev.

Na Pokljuki primanjkuje parkirnih mest, zato je parkiranje možno samo ob desnem robu cestišča ceste na Pokljuko (od Mrzlega studenca proti Rudnem polju), zaradi česar je potrebno del poti proti tekmovališču prehoditi. Prosimo vas, da upoštevate navodila rediteljske službe in policistov.

Želimo vam prijetno bivanje na Pokljuki in vas vabimo, da za slovenske fante pridete navijat v čim večjem številu.

Leave a Comment