Do Pokljuke še 10 dni


Pokljuka [foto: Črt Slavec]

Deset dni pred prvo preizkušnjo svetovnega pokala v biatlonu je na Pokljuki že zelo živahno. Obilne padavine v zadnjih dneh so poskrbele za debelo snežno odejo, tako da sodelavci tekmovalnega odbora nimajo težav s pripravo prog ter urejanjem stadiona in izvedba tekmovanja ni vprašljiva. O stanju je bil že informiran direktor tekmovanj svetovnega pokala pri Mednarodni biatlonski zvezi (IBU), Avstrijec Franz Berger, ki se je razveselil dejstva, da letos s snegom na Pokljuki ne bo težav. Članom Organizacijskega komiteja pa je zaželel vse dobro pri pripravi tega pomembnega tekmovanja.

Poleg urejanja tekmovališča v teh dneh potekajo tudi gradnja mobilne infrastrukture, priprava tribun za gledalce, urejanje strelišča, opravljena bodo še zadnja vzdrževalna dela in Športni center Pokljuka bo prve tekmovalce pričakal povsem pripravljen. “Vse službe znotraj organizacijskega komiteja delujejo v skladu z načrtom dela in veselimo se že novih tekem tu na Rudnem polju. Z velikim veseljem smo sprejeli, da je vlogo predsednice organizacijskega komiteja letos ponovno prevzela ministrica za obrambo, dr. Ljubica Jelušič, pri organizaciji tekmovanj pa nam bosta ponovno v veliko pomoč Ministrstvo za obrambo RS in Slovenska vojska, brez katerih bi tekmovanje na takem nivoju, kot so tekme svetovnega pokala, težko organizirali,” je povedal Peter Zupan, podpredsednik organizacijskega komiteja Pokljuka in predsednik zbora za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS).

Ne le pravljična podoba Pokljuke, tudi odlični rezultati slovenskih biatloncev na uvodnih preizkušnjah sezone svetovnega pokala, so odlično povabilo za obisk Rudnega polja, ki bo najboljše tekmovalce in tekmovalke gostilo od 16. do 19. decembra. Glede na njihove uvrstitve v švedskem Östersundu se nam tudi na Pokljuki obetajo razburljivi boji, kjer bodo vrh lahko krojili tudi slovenski predstavniki. Okrepljena s prestopnikom Jakovim Fakom je prav gotovo izredno konkurenčna moška ekipa skupaj s Klemnom Bauerjem in Janezem Maričem. Uvrstitve na stopničke pa je vedno sposobna tudi Teja Gregorin. Ena izmed močnejših strani slovenske ekipe je tudi mešana štafeta, kjer je zbrana kombinacija dobrih strelcev, hitrih tekačev in izkušenih udeležencev največjih biatlonskih tekmovanj.

Vstopnice po ceni 10 EUR (za vsak tekmovalni dan) so že naprodaj na vseh Petrolovih bencinskih servisih, v agencijah Kompas in na drugih pooblaščenih prodajnih mestih Eventima. Internetna prodaja poteka preko www.eventim.si. Vstopnice bo možno kupiti tudi še na dan tekmovanj neposredno ob vstopu na tekmovališče. V ceno vstopnice je vključen tudi poseben avtobusni prevoz na relaciji Bled – Pokljuka – Bled. V prodaji so tudi VIP vstopnice po ceni 100 EUR (za vsak tekmovalni dan), ki poleg posebnega prevoza na Pokljuko, vključujejo še spremljanje tekem na VIP tribuni in pogostitev v VIP šotoru. Otroci do 10. leta starosti v spremstvu staršev ali skrbnikov imajo prost vstop.

Bučna podpora s tribun bo našim tekmovalcem prišla še kako prav, zato velja vsem vabilo, da se tretji teden v decembru vidimo na Pokljuki.

Leave a Comment