DP: Poletni zmagi Gregorinovi in Faku


Jakov Fak [foto: Tomaš Šušteršič]

Poletno državno prvenstvo v biatlonu, ki ta vikend poteka na Pokljuki, je prineslo prva zmagovalca v članskih kategorijah. Pri članicah je šprinterski naslov obranila Teja Gregorin (ŠD Nika Ihan), pri članih pa si ga je pritekel in pristreljal Jakov Fak (ŠD Pokljuka).

V lepem sončnem vremenu, ki je že zjutraj obsijalo Športni center Triglav Pokljuka na Rudnem polju, sta se drugega mesta vsak v svoji kategoriji veselila Andreja Mali (ŠD Mali svet) in Janez Marič (TSK OGP Grad Bled). Obe tretji mesti pa sta odšli v Ihan z Lili Drčar (SK Ihan) in Petrom Doklom (SK Ihan).

Glede na rezultat je moja trenutna pripravljenost očitno kar dobra. Pri streljanju je bilo sicer nekaj težav, ki pa sem jih kompenzirala s tekaškim dosežkom. Nekoliko čudno sem se počutila na strelišču, kar ni praksa na treningih. Morda je bilo tudi nekaj vpliva prve tekme. Fizična priprava je dobra, vendar bi se morali ze realnejšo sliko pomeriti z močnejšo tujo konkurenco,” je naslov državne prvakinje komentirala Teja Gregorin.

Vsaka zmaga in vsak dober nastop mi veliko pomenita. Z današnjim nastopom sicer ne morem biti stoodstotno zadovoljen, ker sem imel nekaj težav s streljanjem že na treningih in tudi ponesrečen padec na prvem strelskem postanku. Sitiuacija se popravlja in upam, da bom jutri na tekmi lahko realiziral svoje načrte,” je napovedal Jakov Fak.

Posebnega presenečenja danes ni bilo in tudi posebnega razočaranja ne. Morda edinole Bauer ni prikazal tistega, kar je sposoben. Včeraj je imel enega zadnjih izpitov na Fakulteti za šport in je bil ves dan v Ljubljani brez potrebne prehrane, zato se je danes slabše počutil na teku. Na treningih ne zaostaja za Jakovim, zato ni razloga za skrb. Bila je lepa tekma z devetimi člani na štartu, kar je spodobna številka za slovenske razmere. Jakov in Teja kažeta, da sta dominantna in njima bodo morali slediti tudi ostali iz reprezentance. Pohvalil pa bi Mariča, ki je dosegel drugo mesto in je to zanj tudi dober obet za sezono. Nič posebno vznemirljivega se ni zgodilo na tekmi in vse poteka po naših načrtih,” je strnil dogajanje glavni trener slovenskih biatloncev Uroš Velepec.

V mladinskih kategorijah sta bila najuspešnejša Eva Urevc (ŠD Gorje) pri mladinkah in Primož Pančur (SK Ihan) pri mladincih. Jutri se bodo biatlonke in biatlonci pomerili še v zasledovalni preizkušnji poletnega državnega prvenstva. Štart za člane bo ob 10. uri in za članice ob 11.40 uri.


Rezultati: sprint


Fotogalerija: 17.09.2011, Pokljuka :. DP sprint


Leave a Comment