Drugi šprint zapovrstjo Gössnerjevi, Malijeva najboljša letos

Nemka Miriam Gössner je že tretjič v tej sezoni dokazala, da bo prav ona morda v bodoče zamenjala že upokojeno zvezdnico Magdaleno Neuner. Tudi Andreja Mali kot najboljša Slovenka, je znova opozorila nase s 15. mestom in svojo najboljšo uvrstitvijo v tej sezoni.

Malijeva sicer ni bila ravno med najhitrejšimi na progi, se je pa znova izkazala na strelišču, kjer je podrla vseh deset tarč. Še posebej hitra je bila v streljanju stoje. “Zelo sem vesela, ker sem zelo s strahom pričakovala današnjo tekmo. Že izbor štartnih skupin je bil prava loterija in glede na pogoje v zadnjih dneh, štartne številke zadaj niso obetale veliko. Vsaj enkrat se mi je sedaj nasmehnila sreča. Proga je ostala trda, sneg zglajen in dokaj hiter, kar mi ustreza. Tudi smuči sem imela zelo dobro pripravljene in sem z dobrim občutkom prihajala na strelišče. Spet sem poskušala streljati čim bolj v ritmu, umirjeno in obenem tudi čim bolj hitro, kar mi je v največji meri tudi uspelo. Tudi za zadnji krog sem ohranila dovolj moči, kar mi je omogočilo obdržati dobro uvrstitev do cilja,” se je veselila najboljšega letošnjega dosežka Malijeva.


Andreja Mali [foto: Tomaž Šušteršič]

Za razliko od Malijeve je bila Teja Gregorin zelo konkurenčna na progi, zato pa manj natančna na zadnjem strelskem postanku. Z dvema obiskoma kazenskega kroga je izpustila iz rok svojo današnjo priložnost. 31. mesto je manj kot je tudi sama pričakovala od svojega nastopa. “Leže sem imela še dovolj moči za ničlo, zadnji obisk strelišča pa je bil zelo tresoč; tresle so se mi noge in dve tarči sta ostali nedotaknjeni. Po navodilih trenerja sem začela hitreje in bolj silovito kot ponavadi, kar pa je kasneje rezultiralo v slabši strelski predstavi. Vendarle bo potrebno v miru analizirati zadevo in premisliti o bodočih taktikah ter kaj se mi rezultatsko bolj obrestuje,” je pojasnila Gregorinova.

Andreja se je odločila, da bo treba biti hitrejši na strelišču in to ji zaenkrat dobro uspeva. Tudi tekaško je bila razpoložena in razmere so ji omogočile, da je sestavila dober nastop. Pri Teji je bil dogovor, da prične teči hitreje kot ponavadi, kar je tudi prikazala z ekspresnim prvim krogom. Na streljanju pa je imela kasneje zaradi tega težave, ki so rezultirale v zanjo podpovprečnem dosežku. Vsekakor pa moramo biti zadovoljni vsaj s predvideno uvrstitvijo obeh naših predstavnic na nedeljsko tekmo s skupinskim štartom,” je sklenil tekmovalni dan glavni trener Uroš Velepec.


Andreja Mali [foto: Tomaž Šušteršič]

Čeprav je bilo kar nekaj tekmovalk danes stoodstotno zanesljivih na strelišču, je vseeno zmagala Gössnerjeva, ki je zgrešila eno tarčo v položaju stoje. Tudi Belorusinja Darja Domračeva in finska biatlonka Kaisa Mäkäräinen na drugem in tretjem mestu nista bili strelsko popolni, zato pa so biatlonke na mestih od četrtega do sedmega, zadele vse tarče.

V Ruhpoldingu bo jutri še moški šprint 10 km prav tako ob 18.15 uri. Slovenske barve bodo zastopali Jakov Fak (št.12), Klemen Bauer (št. 34), Janez Marič (št. 70) in Peter Dokl (št. 96).


Rezultati: Svetovni pokal .: Ruhpolding :. Šprint (žm)


Leave a Comment