Fabjanova in Šimenc državna prvaka v sprintu

Včeraj se je v popoldanskih urah na Pokljuki odvilo državno prvenstvo 2014 v sprintu za odrasle kategorije v organizaciji TSK Triglav Kranj.

Za naslove državnih prvakov se je potegovalo 23 tekačic in 42 tekačev. Med dekleti je absolutna zmagovalka postala Vesna Fabjan (TSK Triglav Kranj). Drugo mesto je zasedla Katja Višnar (TSK OGP GRAD Bled) ter tretje Anamarija Lampič (TSK Triglav Kranj).


Katja Višnar, Vesna Fabjan in Anamarija Lampič so zasedle zmagovalni oder v ženski konkurenci [foto: MP/SZS]

Pri fantih je zmagovalni oder pripadel tekačem iz TSK Logatec. Presenetljivo je absolutni državni prvak postal mladinec Miha Šimenc pred Rokom Tršanom in Boštjanom Klavžarjem. “Ta naslov mi res veliko pomeni saj je prvi naslov v absolutni konkurenci in je res izjemen dosežek zame in tudi potrditev forme za MSP, kjer si želim uvrstitve med najboljših 20. Naslov državnega prvaka sem potihoma pričakoval, saj sem res v kar dobri formi,” je povedal Šimenc.

V soboto 25.1.2014 bo na Pokljuki potekalo 23. državno prvenstvo v šprintu štafet za odrasle kategorije v organizaciji NŠD Medvode. Štart je ob 14. uri, tehnika teka je klasična. Tekmovanje šteje tudi za Zimski pokal Geoplin 2013/14 za VSE kategorije.


Rezultati: DP Slovenije .: Pokljuka :. Sprint
Razpis: Državno prvenstvo v šprintu štafet


Leave a Comment