Fabjanova in Višnarjeva na zmagovalnem odru

Zadnji šprinterski dan FIS tekme v norveškem Beitostoelnu je pokazal, da so Slovenke ekipno zelo dobro pripravljanje v spopadanju na sprinterskih preizkušnjah. Slovenija si je pritekla dve medalji, na vrhu je bila le lanskoletna zmagovalka v skupnem seštevku svetovnega pokala šprinta Američanka Kikkan Randall.

Zmagovalni oder so si skupaj z Randallovo delili še Vesna Fabjan na drugem ter Katja Višnar na tretjem mestu. Ekipni uspeh so dopolnile še Alenka Čebašek na devetem mestu, Nika Razinger na enajstem ter Anamarija Lampič na 23. mestu.


Vesna Fabjan in Katja Višnar sta se v Beitostoelnu povzpeli na zmagovalni oder [foto: FIS]

Zelo sem vesela rezultata, v tekmo sem šla sproščena, naredila sem vse kar smo se zmenili, taktično se je dobro izšlo. Nekaj smole je bilo ob padcu Brun Liejeve, ki je v klanec padla pred mano, nato sem tekla v ospredju, kjer je precej pihalo. Rezultat je dober predvsem zaradi konkurence in dvig motivacije. Opravili smo dober trening pred začetkom svetovnega pokala,” je povedala Fabjanova.
Katja Višnar je še posebej vesela slovenskega ekipnega uspeha: “Danes se je pokazalo, da smo tudi kot ekipa dobro pripravljene, ob tako močni konkurenci moramo biti zadovoljni. Z svojim rezultatom sem zadovoljna, sicer sem naredila nekaj taktičnih napak kar je na nepredvidljivih šprintih običajno. Današnji rezultat v finalu je bil tudi odvisen od pozicij na sami progi. Naredila sem dober test pred Kuusamom. Mislim, da smo enakovredne Randallovi, ki je bila lani skoraj neulovljiva.


Rezultati: FIS tekme .: Beitostoelen


Leave a Comment