Fak in Erženova državna prvaka v zasledovanju

Na zasneženi Pokljuki so danes prišle na vrsto zasledovalne preizkušnje državnega prvenstva v biatlonu in pokala Slovenije. Zaradi obilice snega je bil start zamaknjen za pol ure, organizator pa je navkljub vsemu uspel pripraviti dobro tekmovanje.


Anja Eržen [foto: SZS]

Ob zelo zahtevnih vremenskih pogojih je v moški konkurenci slavil Jakov Fak (1,0,1,0), ki je po 12,5 kilometra nabral skoraj dve minuti in pol prednosti pred drugo uvrščenim Janezom Maričem (2,1,1,1), državnim prvakom v sprintu. Tako kot pred 24. urami se je bronastega odličja veselil Peter Dokl (1,1,0,1). Pri ženskah je do zlata prišla Anja Eržen (1,1,1,3), ki je premagala Urško Poje (3,0,2,2) za 25,7 sekunde, tretje mesto pa je osvojila Nina Zadravec (2,1,4,3).

Kljub temu, da mi je danes uspel dokaj soliden strelski nastop razen zadnjega postanka, tekma ni zelo pomembna, saj sem bila edina članica na startu in sem se lahko primerjala le z mladinkami. Urška zelo dobro strelja, jaz pa tečem, tako da sva si zelo blizu. Je pa lepo, da sem prišla do prve biatlonske zvezdice,″ je o tekmi dejala Anja ter spregovorila tudi nekaj besed o prihajajočih tekmah svetovnega pokala: ″Zdaj imamo še nekaj premora, potem naredimo kakšen trening tu na Pokljuki potem pa gremo v Nemčijo v Oberhof, kjer želim priti do točk.


Jakov Fak [foto: SZS]

Včeraj sem imel nekoliko drugačen pristop. Janez je včeraj prikazal vse svoje kvalitete, tako da ne morem reči, da se nisem potrudil. Včeraj sem bil sicer zbran na strelišču, na progi pa ne. Danes so bili pogoji na progi težki, bolj počasna proga ne bi mogla biti, tako da je bilo zelo težko teči. Kar dobro sem se počutil, čeprav ne vem koliko je bilo pametno, da sem nastopil, saj sem imel v decembru že deset startov. Jutri se bomo malo sprostili in raztekali. V Oberhofu si želim zbrati čim več točk, tam sicer nimam najboljših uvrstitev, jih pa želim zdaj popraviti,″ pa je po tekmi dejal Jakov.


Rezultati: DP Slovenije .: Pokljuka :. Zasledovalno


Leave a Comment