Filip Flisar v Franciji do osmine finala

Val Thorens v Franciji je gostil tretjo preizkušnjo svetovnega pokala v smučarskem krosu. Ker so bile včeraj na prizorišču slabe razmere za nastope, so se smučarji na kvalifikacijah pomerili danes, takoj za tem pa je prišla na vrsto osmina finala.

Slovenske barve je tokrat branila četverica smučarjev, na čelu z zmagovalcem zadnje tekme, Filipom Flisarjem. Ta se je v kvalifikacijah odrezal dobro in postavil šestnajsti čas. Ostali trije v finale niso napredovali. Matej Adorjan je namreč končal na 57. mestu., Alan Vidovič je bil 68., Blaž Ogorelc pa 75.

Flisar je v osmini finala nastopil skupaj z Nemcem Andreasom Schaurerjem, Norvežanom Mortenom Ringom Christensenom in Švicarjem Arminom Niedererjem. Slednji je v kvalifikacijah postavil najboljši čas, Nemec je bil 17., Norvežan pa 32.


Filip Flisar [foto: FIS/Facebook]

Bolezen usodna za Flisarja

Ob 14. uri se je tako po 1200 metrov dolgi progi spustila prva četverica, med katerimi je bil tudi naš smučar. S startom je opravil dobro in zasedel drugo mesto, takoj za Niedererjem, čez nekaj sekund pa je že pred prvim zavojem mimo njega prišel Christensen.

Flisar je nato poskušal nadoknaditi zaostanek za Norvežanom in se mu proti koncu proge približal na nekaj metrov, a mu smuči niso stekle tako hitro, da bi uspel priti na drugo mesto. V četrtfinale sta se tako uvrstila Christensen in Niederer, slednji pa je bil na koncu najhitrejši tudi v velikem finalu. Drugo mesto je osvojil Kanadčan Brady Leman, tretji pa je bil Američan Joe Swensson. Filip je bil na koncu uvrščen na 19. mesto.

Trener Aljoša Planteu je spregovoril o nastopih naših smučarjev: “Filip je kar bolan, tako da mu danes žal ni zneslo. Dal je vse od sebe, zdaj gre pa lahko samo še ležati. Kvalifikacije je še nekako odpeljal, tudi na startu finala je še šlo, za naprej pa ni imel več moči. Ko je prišel v cilj je rekel, da verjetno ne bi mogel odpeljati še ene vožnje. Ostali fantje niso smučali slabo, a jim primanjkuje treninga. Imajo pa še dosti rezerve.

Tekmovalci imajo naslednjo preizkušnjo na sporedu že ta vikend. Italijanski Innichen bo v soboto najprej gostil kvalifikacije, dan za tem pa bo na sporedu finale.


Rezultati: Svetovni pokal .: Val Thorens


Leave a Comment