Flisar v Areju še mesto višje kot včeraj

Švedski Are je danes gostil še eno tekmo v smučarskem krosu. Boj za nove točke svetovnega pokala se je začel že ob 9.45, ko so s kvalifikacijami začele ženske, moški pa so z vožnjami začeli ob 12.00. Slovenska predstavnika, Saša Farič, ki je bila včeraj 16. in Filip Flisar, ki je osvojil peto mesto, sta tudi danes uspešno opravila z uvodnimi nastopi in postavila 13. ter 3. čas kvalifikacij


Filip Flisar [foto: Facebook/FIS Freestyle skiiing]

Moška osmina finala se je začela ob 14.30, Filip pa je imel po zaslugi odlične predstave v kvalifikacijah za razliko od včeraj na voljo boljšo izbiro startnega mesta. Nastopil je v peti skupini, poleg njega pa so se po 999 metrov dolgi progi podali še Francoz Bastien Midol, Norvežan Christian Mithassel in Nemec Andreas Schauer. Filip je prikazal odličen start, takoj prišel v vodstvo in tam brez težav ostal vse do konca. Poleg njega je napredoval še Schauer.

Saša Farič izpadla v četrfinalu

Sašine tekmice v četrtfinalu so bile Norvežanka Marielle Hoeie Gjefsen, Kanadčanka Georgia Simmerling in Avstralka Katya Crema. Naša smučarka se je iz starta podala bolje kot včeraj in bila po nekaj metrih na tretjem mestu. V drugem zavoju je nato nazadovala na zadnje mesto, a se potem ponovno borila naprej in na polovici proge prehitela Norvežanko. Saša je še naprej smučala odlično, žal pa je bila proga prekratka, da bi na koncu prehitela Cremo, za katero je zaostala le kakšen meter. Saša je bila na koncu 11., kar je pomenilo, da se je v skupnem seštevku prebila na 30. mesto in bo tako nastopila tudi na finalu svetovnega pokala v španski Sierri Nevadi. Na koncu je do zmage prišla Švicarka Fanny Smith, druga je bila Kanadčanka Marielle Thompson, tretja pa Švicarka Katrin Mueller.


Saša Farič [foto: Grega Stopar]

Četrfinale za Flisarja mačji kašelj

V tretji četrtfinalni skupini sta poleg Flisarja in Schauerja nastopila še Norvežan Didrik bastian Juell in Šved Lars Lewen. Tudi tokrat je s prvimi nekaj metri proge oziroma s prvimi grbinami najbolje opravil naš smučar in do cilja prišel še bolj suvereno kot v prvo. V boju Nemca in Norvežana je daljšo potegnil Skandinavec. Drugo polfinale je obetalo srdit boj, saj so se v njem srečali Flisar, Juell ter prvi in drugi smučar seštevka svetovnega pokala Švicar Alex Fiva in njegov rojak Armin Niederer. Start Slovenca je bil znova odličen, saj je do prvega zavoja prišel v najboljši poziciji. Za tem je odbil še napade Niedererja in Five, ki sta mu v zgornji tretjini proge dihala za ovratnik, potem pa nadaljeval suvereno in prišel do finala.


Filip Flisar [foto: Facebook/FIS Freestyle skiiing]

Slab štart usoden za boljšo uvrstitev

V velikem finalu smo tako videli našega predstavnika, Niedererja ter dva Francoza, Jean Frederica Chapuisa in Sylvaina Miaillierja. Start Filipa, ki je letos tretjič nastopil v finalu, pa v tem primeru ni bil tako dober, tako da je bil kmalu na zadnjem, četrtem mestu. Temu je sledil še manjši zaplet z Miaillierjem, po katerem je izgubil še nekaj metrov.

Flisar je malo pred polovico proge poskušal z napadom oziroma agresivno linijo, kar pa se mu ni izšlo, tako da so se tekmeci še bolj oddaljili. Na koncu je zasedel četrto mesto, kar je njegov tretji rezultat sezone, zmagal je Chapuis pred Niedererjem in Miaillierjem, z današnjim petim mestom pa si je končno zmago v skupnem seštevku že pred zadnjo tekmo v Sierri Nevadi zagotovil Alex Fiva.


Rezultati: Svetovni pokal.: Are (m)
Rezultati: Svetovni pokal.: Are (ž)


Leave a Comment