Gregorinova 13., Malijeva 23. na posamični tekmi


Teja Gregorin [foto: Klemen Zibelnik]

Danes so na posamični 15-kilometrski tekmi krstile nov stadion v Ruhpoldingu še biatlonke. V dežnem nalivu je nemško zmagoslavje na domačem terenu preprečila Rusinja Olga Zaitseva. Z dobro tekaško predstavo je do 13. mesta prišla Teja Gregorin, Andreja Mali pa je bila 23.

Vreme tokrat ne gre na roko organizatorjem, saj že vse od večera močno dežuje. Zaradi tega je bil odpovedan tudi jutranji moški trening. Prav nič pa ne kaže, da bi se vreme kaj stabiliziralo. V teh neugodnih pogojih je s sedmim tekaškim časom in tremi nepokritimi tarčami (0,1,0,2) Gregorinova dokazala, da se lahko odlično znajde tudi v ekstremnih razmerah. Žal je imela spet nekaj problemov s puško, zato so bile zadnje zgrešene tarče v položaju stoje bolj posledica tehničnih težav.

Puška ni sprožila štirih strelov zaradi težav z zaklepom, ki jih imam že vse od Oberhofa, čeprav jo je pregledal tovarniški puškar. Kot kaže nekaj res ni v redu in to sproža nervozo na strelišču in podira zbranost. Obenem s tem izgubljam čas in danes mi je zaradi tega ušlo vsaj eno mesto. Sicer pa sem zadovoljna z uvrstitvijo in trenutno tekaško formo. Proga je zdržala in je bila v primerjavi z moško tekmo včeraj precej boljša. Nekoliko so bili zmehčani le klanci. Čeprav so nekoliko omilili spuste, so še vedno tehnično precej zahtevni, zato so imele nekatere tekmovalke težave, nekatere pa smo bolj plužile,” je svoj nastop strnila
Gregorinova.

Tudi Andreji Mali je proga ustrezala in z osemnajstimi zadetimi tarčami je osvojila zadovoljivo 23. mesto (1,1,0,0). “Zelo dobra in trda proga za to deževje. Zato sem lahko solidno tekla in zdržala s tempom do konca tekme. Nekaj težav sem imela na streljanju stoje, saj mi je zaradi dežja drsela ličnica na puški in tudi vidljivost skozi okular je bila bistveno slabša. Čevlji so tako namočeni, da so vsaj dvakrat težji. Težka tekma in sem vesela, da je za mano,” je bila v cilju z razpletom zadovoljna Malijeva.

Streljanje pa ni šlo Tadeji Brankovič Likozar, ki je zgrešila devetkrat (2,3,1,3) in se kljub precej boljšemu teku kot smo ga bili pri njej vajeni letos, ni zmogla uvrstiti višje od 73. mesta.

Rusinja Zaitseva je brez zgrešene tarče osvojila svojo prvo letošnjo zmago.
Štirinajst sekund in pol za njo je bila uvrščena ljubljenka domačega občinstva Andrea Henkel (0,0,0,0), na tretjem pa je z zaostankom 37,4 sekunde končala Helena Ekholm (0,0,0,0).

Petek bo namenjen moškemu šprintu. Tudi ta bo minil brez Janeza Mariča, ki bo raje doma pozdravil virozo in počakal na naslednjo postajo svetovnega pokala v Anterselvi. Na tekmo je sicer prijavljen naš najboljši tekmovalec letošnje sezone Jakov Fak, ki pa zaradi bolezni še ni bil odločen ali bo nastopil.

Jakov je bil danes na smučeh, vendar se ni počutil optimalno, zato se bolj nagibam, da morda vseeno ne bi nastopil. Naj prespi še eno noč in se bomo odločili jutri zjutraj,” je bila napoved njegovega trenerja Uroša Velepca.

Vsekakor pa bodo v smučino stopili preostali slovenski biatlonci Klemen Bauer, Peter Dokl in Vasja Rupnik.


Rezultati: Svetovni pokal .: Ruhpolding :. Posamična tekma


Leave a Comment