Gregorinova in Fak opravila s konkurenco v šprintu


Jakov Fak in Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič]

Članica ŠD Nika Ihan Teja Gregorin in član ŠD Pokljuka Jakov Fak sta postala nova državna prvaka v poletnem biatlonu. Šprintersko preizkušnjo, ki je danes potekala na Pokljuki, sta suvereno dobila pred reprezentančnimi kolegicami in kolegi.


Andreja Mali [foto: Tomaž Šušteršič]

Oba sta že pred tekmo veljala za favorita, saj se ponašata že s kopico naslovov državnih prvakov v poletnem biatlonu. V ženski članski konkurenci je drugo mesto osvojila Andreja Mali (ŠD Malisvet) in tretjega Anja Eržen (TSK OGP Grad Bled). Pri članih je bil drugi Peter Dokl (SK Ihan), ki je edini zadel vseh deset tarč, tretji pa Simon Kočevar (SK Loška dolina).


Klemen Bauer in Jakov Fak [foto: Tomaž Šušteršič]

Kljub zmagi nisem povsem zadovoljna, saj so se mi spet tresle noge ob prihodu na strelišče, zato tudi dve zgrešeni tarči v položaju stoje. Na treningu pogosto simuliramo podobne situacije, pa se mi to ne dogaja. Nekaj bo še potrebno postoriti, saj še nisem optimalno pripravljena. Imam še precej rezerve, kar me ne skrbi, saj to pomeni, da lahko trenutno stanje do zime še nadgradim,” je bila ocena Teje Gregorin.


Anja Eržen [foto: Tomaž Šušteršič]

Po treningih pridejo na vrsto tekme

Vsake zmage sem vesel, še posebej teh za državno prvenstvo. Po mesecih treninga pridejo na vrsto tekme in bolje je, da dobimo neko potrditev stanja že sedaj. Tudi za tiste, ki morajo do zime še kaj nadoknaditi, je sedaj še pravi čas. Kar lepo število tekmovalk in tekmovalcev je bilo na štartu, pa še lepo vreme smo imeli in v takšnih razmerah je krasno tekmovati. Treningi postajajo bolj in bolj zahtevni, zato so tekme kot nekakšna sprostitev,” je komentiral današnje dogajanje na Pokljuki Jakov Fak.


Klemen Bauer [foto: Tomaž Šušteršič]

V kategoriji mlajših članov je slavil Miha Dovžan (ŠD Gorje), med mladinkami Anthea Grum (SK Ihan) in pri mladincih Jure Ožbolt (SK Loška dolina).

Jutri bodo v Športnem centru Triglav Pokljuka na Rudnem polju potekale še tekme s skupinskim štartom, ki bodo štele za državno prvenstvo. Štart prve kategorije bo ob 9.30 uri.


Rezultati: Državno prevno prvenstvo .: Pokljuka :. Sprint


Leave a Comment