Gregorinova z odličnim streljanjem do 12. mesta

Trideseterica najboljših biatlonk sezone se je ob 12.30 pomerila na zadnji tekmi v nemškem nemškem Ruhpoldingu. Med nastopajočimi je bila tudi Teja Gregorin, ki je z 12,5-kilometrsko preizkušnjo začela z lepo popotnico iz petkovega sprinta, na katerem je zasedla 12. mesto. Dekleta so imela na strelišču dobre pogoje za nastope, kar pa nebi mogli reči tudi za progo, saj je v Nemčiji preko noči ponovno snežilo.

Teja je v prvem krogu tekla bolj v ozadju, po prvem strelskem nastopu, kjer je bila 100-odstotna, pa je napredovala na 13. mesto. Svojo nalogo je nato odlično opravila tudi na drugem streljanju v leže, s čimer je pridobila še eno mesto, na polovici tekme pa je bila ob nekoliko počasnejšem teku 14. Njen zaostanek za vodilno biatlonko, Belorusinjo Darjo Domračevo, je znašal 33.3 sekunde.

Gregorinova se je v četrti krog podala s 15. pokritimi tarčami in celo iz šestega mesta, saj je imelo mnogo tekmic na tretji postaji nemirne roke. V nadaljevanju je izgubila nekaj mest, a uspela ohraniti stik z najhitrejšimi na progi, po zadnjem postanku, pa je morala v en kazenski krog, saj je zgrešila tretji strel. V zadnji 2,5-kilometrski krog se je podala kot 14.


Teja Gregorin [foto: Tomaž Šušteršič / BZS]

Zmagovalka je bila znana po zadnjem streljanju. Domračeva, ki je pokrila 17 tarč, se je proti cilju podala z dobrimi devetimi sekundami prednost pred najbližjo zasledovalko in nato mirno končala tekmo. Drugo mesto je zasedla Nemka Franziska Preuss (0,1,1,0), ki je zaostala 16.5 sekunde, tretja pa je bila Čehinja Veronika Vitkova (1,1,1,0) z 22.9 sekunde zaostanka za zmagovalko.

Teja je v zadnjem krogu tekla zelo dobro in postavila deseti čas, ta pa ji je na koncu prinesel še eno 12. mesto, kar je njena letošnja najboljša uvrstitev na skupinskem startu. O njej je dejala: ″V bistvu sem vesela tega 12. mesta, ker je narejen nek napredek glede na Oberhof. Strelska forma je trenutno zelo dobra in upam, da ostane takšna do Antholza. Tekaško mi še manjka svežine in energije, tukaj še moram napredovati. Težko je teči, če gredo punce mimo tebe in jih ne moreš ujeti. Pet sekund na krog mi manjka, a upam, da bom do Antholza naredila korak naprej in da bo potem v skupini lažje teči. S to formo je na vseh tekmah enako, vedno daš od sebe kolikor si v tistem trenutku pač sposoben.

Za tem je spregovorila še o strelskih nastopih, ki so na tem prizorišču vedno zelo dobri: ″Ta Ruhpolding mi strelsko očitno zelo ustreza. Zadnja leta tu vedno dobro streljam in tudi danes nisem imela strelskih težav. Konstanto dobro streljam v leže in stoje, mogoče mi manjka le malo hitrosti na strelišču. Nekako si ne upam streljati hitreje, saj se bojim, da bodo streli potem zleteli mimo. To bi še rada izboljšala do naslednjih tekem. A treba je tudi hitro teči.« Nato je še podala splošno oceno zadnjih tekem: »Za mano je uspešen vikend. Vemo, da v Oberhofu nisem bila najboljša oziroma sem bila v povprečju. Tu sem naredila korak naprej, tako da sem zadovoljna s temi uvrstitvami.

Biatlonci, med katerimi bo tudi Jakov Fak, bodo s skupinskim startom začeli ob 15.40.

Leave a Comment