Jakov Fak poražen na državnem prvenstvu

Državni prvak je v sprinterski preizkušnji na tekmi na Pokljuki presenetljivo postal Janez Marič, ki je s popolnim strelskim izkupičkom prehitel drugo uvrščenega Jakova Faka za 22,4 sekunde. Slednji je prav tako pokril deset tarč, kot tudi Peter Dokl, katerega zaostanek 52,2 sekunde mu je prinesel bronasto odličje. V ženski konkurenci je do zlata prišla Urška Poje, ki je z enim zgrešenim strelom v leže premagala Anjo Eržen in Tais Vozelj. Ti dve sta zgrešili štirikrat in enkrat, njuna zaostanka v cilju pa sta znašala 48,1 sekunde oziroma minuto in 23,6 sekunde.


Jakov Fak je zasedel vseh deset tarč, a je bil kljub temu poražen [foto: Anže Kacin/OK Planica]

V boj za naslov prvakinje se sicer nista podali Andreja Mali in Teja Gregorin; slednja je spregovorila o razlogu, da ni nastopila: ″Malo sem prehlajena in imam malo vročine, nič posebnega. Toda brez treninga je težko nastopiti tudi na takšni tekmi kot je državno prvenstvo. Od ponedeljka pa do petka nisem trenirala, le v petek sem šla malo teči. Upam, da bolezen ne bo preveč vplivala na nadaljevanje sezone.

Janez Marič pa je po tekmi zadovoljen strnil vtise, saj je premagal kolega Faka: ″Pred tekmo si želiš, da bi bila tekma optimalna, da bi imel popoln strelski izkupiček. Še lepše je to, da je Jakov prav tako naredil popolno tekmo in da sem ga premagal, kar si pred sprintom nisem predstavljal. Zadnje dni sem pridno treniral, zdaj prihajam k sebi, na progi pa se počutim zelo dobro. Na streljanju sem v primerjavi z Jakovom verjetno izgubil kakšno sekundo, saj sem streljal v svojem ritmu, tako da sem potem precej pridobil v teku. To tekmo si želim najprej prenesti na sprint v Oberhofu oziroma tudi na naslednje tekme svetovnega pokala. Če mi to uspe bom zelo zadovoljen.


Rezultati: DP Slovenije .: Pokljuka :. Sprint


Leave a Comment