Jezerškova in Tršan državna prvaka na tekaških rolkah

V nedeljo je na Zgornjem Vetrnem potekalo poletno državno prvenstvo na tekaških rolkah za odrasle kategorije ter poletni pokal Geoplin za vse kategorije. Državna prvakinja v zasledovanju je postala članica organizatorja TSK Triglav Kranj, Barbara Jezeršek. Drugo mesto je zasedla reprezentančna kolegica Alenka Čebašek (TSK OGP GRAD Bled), tretje mesto pa Lea Einfalt (TSK Triglav Kranj). “Danes je bilo neverjetno, presenetila sem samo sebe, glede na dogodke preteklega tedna sem naredila več kot sem pričakovala, sem več kot zadovoljna,” se je Jezerškova veselila naslova državne prvakinje.


Najboljše tekačice v državi [foto: TSK Triglav Kranj]

Novo zvezdico je pri moških dosegel Rok Tršan (TSK Logatec), drugi je bil klubski kolega Boštjan Klavžar (TSK Logatec) ter tretji Domen Potočnik (TSK OGP GRAD Bled). “S svojim tekom se zelo zadovoljen, presenečen sem bil, da se glede na težko progo nisem posebej utrudil, ampak sem užival v teku. Sedaj me čaka še približno dva meseca priprav, v tem času pa si želim narediti korak naprej, potem pa bodo že prve tekme, ki jih že nestrpno pričakujem,” je svoj nastop ocenil Tršan.


Najboljši tekači v državi [foto: TSK Triglav Kranj]

Za naslove državnih prvakov so se pomerile tudi mladinske kategorije. Manca Slabanja (SK Ihan) je osvojila državno lovoriko pri starejših mladinkah, Anita Klemenčič (TSK Triglav Kranj) je bila druga, tretja pa Anja Žavbi Kunaver (NŠD Medvode). Pri mlajših mladinkah je nova državna prvakinja Nina Klemenčič (TSK Triglav), drugo mesto je pripadlo klubski kolegici Tjaši Trampuš, tretje mesto pa Klari Lekše (TSK Logatec).

Miha Šimenc (TSK Logatec) je postal državni prvak v kategoriji starejših mladincev pred Mitjo Drinovcem (TSK Triglav Kranj) in Benjaminom Črvom (ND Rateče Planica). Pri mlajših mladincih si je novo zvezdico pritekel Luka Plahuta (SD Bohinj) pred Rokom Potočnikom (TSK OGP GRAD Bled) in Sebastjanom Potočnikom (TSK JUB Dol).


[foto: TSK Triglav Kranj]

Otroci nastopili za pokalne točke

Otroške kategorije so se pomerile za točke Poletnega pokala GEOPLIN. Pri starejših dečkih je zmagal Blaž Perša (TSK JUB Dol) pred Žigom Igličarjem (SK BRDO) in Vilijem Črvom (ND Rateče Planica). V kategoriji mlajših dečkov je bil najhitrejši David Parkelj (SK Ihan) pred klubskim kolegom Lovrom Plankom in Markom Vozljem (TSK Triglav Kranj).

Tais Vozelj (TSK Triglav Kranj) je bila nepremagljiva v kategoriji starejših deklic. Druga je bila Špela Zorjan (NŠD Medvode) ter tretja Maja Kerštajn (ND Rateče Planica). Ajda Arh (SD Bohinj) je bila najhitrejša mlajša deklica pred klubsko kolegico Mašo Kozomara in Saro Zidar (TSD Olimpija Bloke).

Leave a Comment