Klemen Bauer na treningu s 150 ženskami


Klemen Bauer med ogrevanjem [foto: Tomaž Šušteršič]

Čeprav je biatlonski svetovni pokal za preteklo sezono le še oddaljen spomin in se z njim v svojih analizah ukvarjajo predvsem trenerji, se biatlonska sezona vendarle še ni povsem zaključila. Vodstvo reprezentance se je sestalo na strokovnem svetu, kjer so obravnavali tekmovalne uspehe in predloge za naslednjo sezono; že v kratkem pa bo zasedal tudi zbor za biatlon, ki bo sprejel vse pomembnejše odločitve za nadaljnji razvoj biatlona v Sloveniji.

Zatišja pa ni niti v tekmovalnih vrstah. Jakov Fak se bo jutri v Rusiji na povabilo organizatorjev udeležil t.i. tekme prvakov v Moskvi, kjer bo nastopilo le petnajst najboljših biatloncev in petnajst najboljših biatlonk. Svetovni prvak bo pot nadaljeval na Kamčatko, kjer se mu bodo na tradicionalni mednarodni tekmi v spomin na Vitalija Fatjanova pridružili še ostali iz srebrne mešane štafete Teja Gregorin, Andreja Mali in Klemen Bauer.

Zaradi bolezni so se moji nastopi na svetovnem prvenstvu in tudi v svetovnem pokalu predčasno zaključili, zato sem bil vesel povabil v Moskvo in na Kamčatko. S tem so organizatorji izrekli posebno priznanje tudi slovenskemu biatlonu in našim uspehom v zadnji sezoni. Zaradi zdravstvenih težav in številnih medijskih obveznosti sem sedaj treniral manj kot bi si želel, pa vendarle računam na dober tekmovalni izkupiček. Seveda pa bo v ospredju predvsem spektakel za gledalce, ki se jih je lani zbralo več deset tisoč,” se je iz ruske prestolnice že oglasil Fak.


Klemen Bauer med ogrevanjem [foto: Tomaž Šušteršič]

Zaradi pomanjkanja snega v Sloveniji, biatlonci v vmesnem obdobju do prvih skupnih priprav trenirajo in vzdržujejo kondicijo z individualnimi treningi na tekaških rolkah … ali pa z bolj sproščenimi aktivnostmi. Ena izmed takšnih je bil včerajšnji trening Klemna Bauerja, ki ga je opravil v družbi 150 žensk, ki se pripravljajo na tek za ženske. V ljubljanskem parku Tivoli je Bauer vodil ogrevanje in tekel skupaj z množico deklet, ki se rekreativno ukvarjajo s tekom. Ponavadi teče pred sotekmovalci, tokrat pa je prvič tekel pred 150 ženskami in ob tem povedal: “Vesel sem, da se punce takole dobivajo in trenirajo, ter da imajo pred seboj cilj, ki jih vodi k večji telesni aktivnosti oziroma teku. Predvsem je tukaj drugačna energija, treningi so sproščeni, punce se med tekom celo smejijo, zato so tovrstne zadeve sprostitev tudi zame.

Po obdobju bolj sproščenih in manj zahtevnih dnevnih obveznosti, se bodo najboljše slovenske biatlonke in biatlonci predvidoma že meseca maja spet sestali na prvem skupnem pripravljalnem taboru.


Klemen Bauer med tekom [foto: Tomaž Šušteršič]

Leave a Comment