Kljub zanesljivemu streljanju Gregorinova izven deseterice

V Ruhpoldingu je 95 biatlonk nastopilo na 7,5-kilometrski sprinterski preizkušnji svetovnega pokala, na kateri je prvič v karieri zmagala Norvežanka Fanny Welle-Strand Horn. Za dobre tri sekunde je bila hitrejša od Belorusinje Darje Domračeve. Obe najboljši sta tekmo končali brez zgrešenega strela. Tretja je bila Norvežanka Tiril Eckhoff, ki je morala enkrat v kazenski krog. Med nastopajočimi so bile tudi tri Slovenke – Teja Gregorin, Andreja Mali in Anja Aržen, ki so se na pot podale s startnimi številkami 21, 48 in 54.


Teja Gregorin (foto: GEPA)

Gregorinovi je uspela zelo dobra tekma, saj je bila tako v streljanju v leže kot v stoje, stoodstotna. Ob solidnem teku je po polovici nastopa zasedala 27. mesto, odličen tek – šesti najboljši – v zadnjem krogu pa ji je na koncu prinesel 12. Po prihodu v cilj je povedala: “Danes sem šla v tekmo zelo umirjena. Pravzaprav nisem vedela, kaj lahko pričakujem od te tekme, saj sem bila v Oberhofu slaba oziroma ni bilo tam nič novega. Bila sem umirjena na strelišču, mogoče malo počasna. Na zadnjih tekmah sem zgrešila preveč strelov, tako da sem bila tu bolj previdna. Rekla sem si, da naj najprej popadajo tarče, potem bomo šli pa še na hitrost. Bolj je pomembno, da dobro streljam, saj tekaška forma še ni takšna, da bi lahko konkurirala najboljšim.”


Andreja Mali (foto: GEPA)

“Na progi pa je bilo zelo težko. Start je bil zelo hiter, ravnine pa mi niso šle najbolje. Borila sem se na vseh klancih, ta sneg je bil zelo počasen, raje pa imam tršo podlago. Tak je včasih Ruhpolding. Z današnjim nastopom sem lahko delno zadovoljna,” je po tekmi dejala Andreja Mali, ki je z enim zgrešenim strelom osvojila 51. mesto. Anja Eržen pa je bila s tremi kazenskimi krogi 74.

V soboto bo v Oberhofu moški sprint, na katerem bo nastopila peterica slovenskih biatloncev. Nastopili bodo Jakov Fak, Klemen Bauer, Janez Marič, Rok Tršan in Peter Dokl.

Leave a Comment