Kongres mednarodne biatlonske zveze zaključen


Delegati na kongresu [foto: Tomaž Šušteršič]

Uradni del 10. rednega kongresa Mednarodne biatlonske zveze (IBU), ki je te dni potekal v italijanskem Meranu, je bil zaključen danes pozno popoldan z vmesnimi poročili organizacijskih odborov prirediteljev naslednjih zimskih olimpijskih iger 2014 v Sočiju ter svetovnih prvenstev v letih 2013 (Nove Mesto na Češkem) in 2015 (Kontiolahti na Finskem).

103 delegati iz 48 nacionalnih zvez so že dopoldan izglasovali tudi prireditelja svetovnih prvenstev za leti 2016 in 2017. Po treh kvalitetnih predstavitvah, ki so jim bili priče, so z večino glasov (45) potrdili Oslo-Holmenkollen kot edinega kandidata za organizacijo prvenstva v sezoni 2015/2016. S sedmimi glasovi prednosti (27:20) pa je avstrijski Hochfilzen premagal švedski Östersund v boju za izvedbo prvenstva v sezoni 2016/2017.


Clani Organizacijskega odbora Hochfilzen [foto: Tomaž Šušteršič]

Poleg poročil predsednika Andersa Besseberga in podpredsednika odgovornega za finance dr. Klausa Leistnerja o delu in finančnem stanju Mednarodne biatlonske zveze in proračunskih predlogih, ter množice drobnih sprememb in dopolnitev tekmovalnih, organizacijskih in antidopiških pravil, je kongres izvolil tudi dva nova člana tehničnega odbora. Bolgar Venčeslav Ilijev, ki je dosedaj opravljal vlogo direktorja tekmovanj na ravni IBU pokala, je že v prvem krogu dobil zadostno podporo. Drugo mesto pa je po več glasovalnih krogih zasedel sekretar estonske biatlonske zveze Kristian Oja. Naslednji volilni kongres Mednarodne biatlonske zveze bo leta 2014 gostilo glavno mesto Belorusije Minsk, ki se je zanj potegovalo v konkurenci z ukrajinskim Kijevom.

Slovensko delegacijo so zastopali predstavniki Zbora za biatlon pri Smučarski zvezi Slovenije, ki pa tokrat niso vlagali kandidatur za nobeno izmed možnih organizacijsko-izvedbenih oblik ali kadrovsko izpraznjenih mest v Mednarodni biatlonski zvezi.


Slovenska delegacija [foto: Tomaž Šušteršič]

Leave a Comment