Malijeva in Fak do dveh državnih naslovov


Na strelišču [foto: Tomaž Šušteršič]

Ta vikend na Pokljuki poteka poletno biatlonsko državno prvenstvo. V soboto so šprinterske preizkušnje med 40 prijavljenimi tekmovalci že prinesle prve naslove državnih prvakov. Pri članicah je v odsotnosti Teje Gregorin zmagala Andreja Mali (ŠD Mali svet) pred Ekaterino Rečkalovo (SK Ihan) in Lili Drčar (SK Ihan); pri članih pa si je novo zvezdico že tretje leto zapored pritekel in pristreljal Jakov Fak (ŠD Pokljuka). Drugo mesto je pripadlo Janezu Mariču (TSK OGP Grad Bled), tretji pa je bil Peter Dokl (SK Ihan).

V mlajših kategorijah je pri starejših mladincih slavil Miha Dovžan (ŠD Gorje), pri mlajših mladincih Žan Petrinčič (SK Kovinoplastika Lož) in pri mladinkah Tina Mlakar (SK Kovinoplastika Lož).


Skupinski štart članov [foto: Tomaž Šušteršič]

Tudi na skupinskem štartu najuspešnejša Malijeva in Fak

Tekma s skupinskim štartom je sklenila dvodnevno državno prvenstvo v poletnem biatlonu, ki je potekalo na Rudnem polju na Pokljuki. Tudi danes sta bila najuspešnejša Andreja Mali (ŠD Mali svet) pri članicah in Jakov Fak (ŠD Pokljuka) pri članih, ki sta na ta način tudi obranila svoji včerajšnji šprinterski zmagi.

Veseli me konstantnost mojih dosežkov, saj sem že tretje leto zapored na najvišji stopnički rolkarskega državnega prvenstva. Poletno obdobje je tudi vmesni preizkus naše trenutne pripravljensoti, zato so te tekme zame še toliko bolj pomembne. Interno rivalstvo s treninga prenašamo tudi na tekme in zaenkrat mi kar dobro kaže,” je smeje komentiral svoja dosežka dvakratni državni prvak Jakov Fak.

Lili Drčar (SK Ihan) je zaradi časovnega pribitka Ekaterine Rečkalove (SK Ihan), ki je pomotoma streljala v sosednjo tarčo, pri članicah osvojila drugo mesto. Teja Gregorin tudi danes še ni bila sposobna večjih naporov, kot bi bilo tekmovanje, zato zaradi bolezni v preteklem tednu, ni nastopila. Petru Doklu (SK Ihan) z le dvema zgrešenima tarčama (0,0,1,1) je pri članih moral priznati premoč Janez Marič (TSK OGP Grad Bled), ki se je v kazenskem krogu zavrtel petkrat (1,0,1,3) in osvojil tretje mesto. V mlajših kategorijah pa je pri starejših mladincih znova slavil Miha Dovžan (ŠD Gorje), pri mlajših mladincih Nace Žnidaršič (SK Kovinoplastika Lož) in pri mladinkah Urška Poje (SK Kovinoplastika Lož).

Leave a Comment